Razer kupuje společnost Interhaptics, chce dále posouvat technologii haptické odezvy
i Zdroj: Razer
Novinka Razer kupuje společnost Interhaptics, chce dále posouvat technologii haptické odezvy

Razer kupuje společnost Interhaptics, chce dále posouvat technologii haptické odezvy

Radek Raudenský

Radek Raudenský

4. 7. 2022 11:09

Výrobce herních periférií Razer v minulosti působil jako průkopník nových technologií. Nálepku luxusní značky pro hráče si drží do dneška, v rámci revolučních řešení ale nyní trochu zaostává. Možná i proto si americko-singapurská společnost zajistila společnost Interhaptics, která se soustředí na zpětnou vazbu skrze vibrace, a to od klasických her po rozšířenou a virtuální realitu.

Reklama

  • Razer kupuje společnost Interhaptics
  • Ta se soustředí na haptickou odezvu, cílem je vylepšit vlastní technologii HyperSense

Razer se už několik let soustředí především na vibrace ve sluchátkách, a to třeba skrze řadu Kraken. Do nich implementuje vlastní technologii HyperSense – právě na ní se nová akvizice soustředí. Interhaptics pomůže s dalším vývojem vibrační odezvy, zakladatel a ředitel nově odkoupeného studia se navíc stane ředitelem divize haptické odezvy. 

Ve výsledku by technologie neměla pouze zlepšovat basy, jako to dříve dělala třeba sluchátka od Genius, ale přinést opravdový zážitek ze hraní. Konkurenční společnost Future Interfaces ve speciálním videu ukazuje, jak dokážou pomocí vibrací simulovat procházení pavučin, skok pavouka na obličej, ale také čištění zubů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama