PUBG bude od ledna zdarma, za hodnocené hry si ale stále zaplatíme
i Zdroj: Hrej.cz
PlayerUnknown‘s Battlegrounds Novinka PUBG bude od ledna zdarma, za hodnocené hry si ale stále zaplatíme

PUBG bude od ledna zdarma, za hodnocené hry si ale stále zaplatíme

Radek Raudenský

Radek Raudenský

10. 12. 2021 13:30

Playerunknown Battlegrounds si stále užívá velké popularity, zlaté časy jsou ale už dávno pryč. Průkopník žánru battle royale sice před několika lety překonal rekord v počtu aktivních hráčů na Steamu, od té doby ale pozvolna padá dolů na úkor dalších titulů – zejména svého největšího konkurenta Fortnite, který dokázal doslova ovládnout mainstream.

Reklama

  • Studio Krafton se konečně odhodlalo a od ledna bude PUBG zdarma
  • Za hodnocené a vlastní hry ale stále bude nutné zaplatit

Bylo jasné, že se studio Krafton nejaktuálnějšímu kroku velice dlouho bránilo. Od doby úpadku vydalo odlehčenou verzi PUBG, novou verzi pro mobily a pracuje na dalším projektu s názvem New State. Nakonec ale velice důležitý krok v evoluci značky PUBG přichází – původní hra bude od 12. ledna free to play.

Na rozdíl od své hlavní, velké konkurence (Fortnite, Warzone, Apex Legends) to byl jediný titul, který vyžadoval platbu za základní přístup do hry. Ani s přechodem na F2P ale prémiovost úplně nemizí – pokud bude chtít hráč naskočit do hodnocených nebo vytvořit vlastní hry, musí zaplatit 13 dolarů. Základní hra ale bude dostupná úplně pro všechny. Fanoušci s krokem nejsou úplně spokojeni, obávají se totiž návalu cheaterů. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama