PSN je úspěšnější než celé Nintendo
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka PSN je úspěšnější než celé Nintendo

PSN je úspěšnější než celé Nintendo

Pavel Makal

Pavel Makal

29. 4. 2016 10:29 18
Reklama

Konec dubna je tradičně obdobím, kdy se dozvídáme o finančních výsledcích firem za uplynulý fiskální rok. Pro některé z nich, jako například pro Sony, byl poměrně úspěšným.

Playstation Network, digitální distribuční kanál pro hry, ale i hudbu a filmy vzrostl na prodejích za uplynulý rok o 11,8 procenta. Výdělek tak činil 529 miliard yenů, čili necelých pět miliard dolarů. Pro zajímavost, divize zodpovědná za výrobu mobilních telefonů Xperia zažila za loňský rok 20% propad a filmová společnost Sony Pictures si připsala nárůst 6,8%. Úspěchy herní divize nadále navyšuje fakt, že se v uplynulém roce prodalo 17,7 milionu kusů PlayStation 4, celkem jich tedy svého vlastníka našlo již 40 milionů.

Nejzajímavější srovnání je pak mezi výdělkem Playstation Network a celkovými výnosy jiného herního giganta, Nintenda. To bylo na vrcholu minulé generace se svým extrémně úspěšným zařízením Nintendo Wii jednou ze tří nejhodnotnějších firem v Japonsku. Nyní se svým výdělkem 504,4 miliard yenů, tedy zhruba 4,7 miliardy dolarů vydělává méně, než pouhá digitální distribuce konkurenta ze země vycházejícího slunce.

Prodeje Nintendo WiiU rozhodně nenaplnily očekávání společnosti a momentálně se pohybují kolem 13 milionů kusů. Nezbývá než počkat, jak se současnou situací zamíchá příští rok vydání nového herního zařízení. Jediné, co momentálně dělá vrásky na čele špičkám Sony, je nedávné zemětřesení, které zasáhlo jednu z továren v oblasti a potenciálně může zpomalit její produkci. Proto společnost zatím neposkytla žádné výrobní plány na následující rok. Doufejme, že se i Nintendo vzpamatuje a nadále si udrží pozici jednoho z velké trojice. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama