PS Store na PS3, PSP a Vita definitivně skončí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka PS Store na PS3, PSP a Vita definitivně skončí

PS Store na PS3, PSP a Vita definitivně skončí

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

22. 3. 2021 15:16 1

Čím dál větší množství hráčů si ve svém pokoji nebo obýváku hýčká konzoli PlayStation 5. I tak ale stále existují miliony uživatelů PlayStationu 4 a potažmo i staršího PlayStationu 3. Handheldy PlayStation Portable a Vita jsou pak úplně jinou kapitolou. Společnost Sony se ale s těmito přístroji definitivně rozloučí, vypne totiž oficiální digitální obchody.

Reklama

Alespoň to tvrdí zdroje blízké webu The Gamer. Dle nich by mělo k vypnutí PlayStation Store na PSP a PS3 dojít 2. července, PS Vitu pak provozovatelé odstřihnout 27. srpna. 

V praxi to znamená, že si hráči už nekoupí nové hry z digitální distribuce, včetně různého doplňujícího obsahu jako jsou DLC. Naštěstí nepřijdete o své knihovny. I hry bez fyzických nosičů můžete znovu stahovat a hrát bez omezení. 

Pokud tedy doma máte nějaký handheld (nebo PS3) a plánovali jste ve slevách pořídit nějaké starší tituly na cesty, pospěšte si. PlayStation Vita se přestala vyrábět v roce 2019, zbylé dva přístroje pochopitelně dříve. Od té doby dochází k postupnému ukončení podpory konzole. Některá nezávislá studia nicméně stále vyvíjí hry pro Vitu. Asi poslední titul, střílečka Habroxia 2, vyšla 3. února.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama