První trailer ukazuje FIFA 23. Klade důraz na novou generaci HyperMotion, ženský fotbal i mistrovství světa
i Zdroj: EA Sports
FIFA 23 Novinka První trailer ukazuje FIFA 23. Klade důraz na novou generaci HyperMotion, ženský fotbal i mistrovství světa

První trailer ukazuje FIFA 23. Klade důraz na novou generaci HyperMotion, ženský fotbal i mistrovství světa

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

21. 7. 2022 10:30

Už brzy začne poslední kapitola současné éry série FIFA. Poslední ročník pod taktovkou EA dostal svůj oficiální trailer a ukazuje některé novinky. Primárně jde o další generaci animací HyperMotion, licenci obou chystaných mistrovství světa a akcent na ženský ligový fotbal. Trailer ale ukazuje i menší detaily.

Reklama

  • Trailer představuje FIFA 23
  • Ukazuje HyperMotion 2, ženské ligy a další novinky
  • Vychází 30. září

HyperMotion byl s pompou oznámen pro loňský ročník (tedy jen pro next-gen edice) a letos se má vrátit ve vylepšené podobě. Opět se tedy mluví o tisících nových animací a pohybů, které by měly dění na hřišti dodávat patřičnou věrnost. Především pak pohybu ženských hráček. Po letech strádání prakticky nevyužitelných ženských nároďáků se ve hře totiž konečně objeví i ligový fotbal, konkrétně pak plně licencované nejvyšší soutěže, francouzská Division 1 Arkema a anglická Barclays Women’s Super League. HyperMotion 2 by měl fotbalistky výrazněji odlišit od mužských kolegů.

Končící licence FIFA přichází s licencovanými mistrovství světa v Kataru (muži) i v Austrálii a na Novém Zélandě (ženy). Zůstávají další stávající licence včetně evropských pohárů UEFA, jihoamerických CONMEBOL nebo bohatého zpracování Premier League, Bundesligy a La Ligy. Vedle toho se stále spekuluje o nových nebo naopak absentujících klubech a ligách. Kvůli exkluzivním smlouvám s Konami nejspíš ze hry zmizí Inter Milán a celá japonská a mexická liga. Naopak by se do FIFA měl vrátit licencovaný Juventus, řada stadionů včetně Nou Campu a Allianz Areny nebo pátá nejvyšší anglická liga Vanarama. Ve hře bude mimochodem přítomen minimálně jeden svatostánek ženských klubů, konkrétně domov Manchesteru City Academy Stadium. Díky autentickému mistrovství světa také čekáme návrat některých zmizelých národních výběrů, jmenovitě Chorvatska, Senegalu, Kamerunu, Maroka, Ghany a Tuniska.

Obal ultimátní edice FIFA 23 bude poprvé v historii zdobit ženská fotbalistka. Po bok Mbappeho se postaví Sam Kerr, zítra dojde k plnému odhalení hry
i Zdroj: EA

Obal ultimátní edice FIFA 23 bude poprvé v historii zdobit ženská fotbalistka. Po bok Mbappeho se postaví Sam Kerr, zítra dojde k plnému odhalení hry

Letošní rok bude tím posledním, kdy fanoušci virtuálního fotbalu uvidí na obalech od EA název FIFA. Vydavatel oznámil…

19. 7. 2022 11:48

Trailer dále ukazuje pár drobnějších novinek. Můžeme vidět třeba přepracované rozhraní přímých kopů s možností položit dalšího hráče za zeď pro bránění střel po zemi. Teoreticky přijdou i lepší kontextové cutscény s fanoušky proudícími na stadiony nebo efektnější počasí a stmívání. K vidění jsou i nové kličky nebo… nahrávka zády? V uších pak zní reportérka ze stadionu Alex Scott.

FIFA 23 vychází 30. září. Majitelé ultimátní edice dostanou vedle řady bonusů přístup o tři dny dříve. Součástí hry bude poprvé crossplay v rámci jedné generace konzolí.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama