První recenze Hogwarts Legacy jsou tu. Jsou velmi pozitivní, má jen menší chybky
i Zdroj: Avalanche Software / Warner Bros.
Hogwarts Legacy Novinka První recenze Hogwarts Legacy jsou tu. Jsou velmi pozitivní, má jen menší chybky

První recenze Hogwarts Legacy jsou tu. Jsou velmi pozitivní, má jen menší chybky

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

6. 2. 2023 12:59

Dnes kolem poledne konečně padlo embargo na první hodnocení očekávané kouzelnické akce Hogwarts Legacy. Studio Avalanche Software nakonec vysokým ambicím dostálo a podle recenzí doručilo velmi dobrou hru, která nadchne především fanoušky světa Harryho Pottera.

Reklama

  • Hogwarts Legacy zatím sbírá velmi pozitivní hodnocení
  • Problémem můžou být jen menší designové chyby a optimalizacena počítačích

Na Metacritic si jednotlivé verze odnášejí průměrná skóre 89 (Xbox Series), 86 (PlayStation 5) a 82 (PC). Recenze se poměrně jendoznačně shodují na tom, že jde o rozsáhlou, působivou a zábavnou akci doslova přeplněnou zábavou pro fanoušky předlohy, ale i pro nové hráče. 

“Hogwarts Legacy je téměř ve všech ohledech to RPG s Harrym Potterem, které jsem vždycky chtěl hrát. Dobrodružství v otevřeném světě zachycuje veškeré vzrušení a magii kouzelnického světa díky nezapomenutelným postavám, náročným a vyladěným soubojům a skvěle provedenému životu bradavického studenta, který mě přikoval k ovladači na desítky hodin,” pochvaluje si hraní recenzent IGN.

“Není  bez problémů - vedlejší úkoly jsou příliš jednoduché, menu je chudé a otravné časové omezení poškozují zážitek hráče - ale nekazí něco, co tak očividně vychází z naprosté lásky k předloze,” hodnotí některé kladné a záporné aspekty redaktor PushSquare.

Najdou se ale i kritičtější hlasy. “Hogwarts Legacy je zábavné a v mnoha věcech se mu daří, ale působí poněkud zastarale, což je nepochybně důsledek šestiletého vývojového cyklu. Je to úžasný způsob, jak zažít Bradavice a okolí, a pro fanoušky univerza je to pravděpodobně nejlepší adaptace bez ohledu na médium. Upřímně řečeno, jedná se o výjimečný kus fanservice a láskyplný vzkaz, který ale kvůli technickému vztahu a zastaralému designu nejde tak úplně dohromady,” upozorňuje recenze PC verze na webu NME.

Vítejte v Bradavicích! Hogwarts Legacy se ukazuje v možná posledním traileru před vydáním
i Zdroj: Avalanche Software

Vítejte v Bradavicích! Hogwarts Legacy se ukazuje v možná posledním traileru před vydáním

Fanoušci univerza Harryho Pottera již počítají dny, co dny, hodiny, než se budou moci zapojit do světa RPG Hogwarts Legacy.…

1. 2. 2023 19:00

A co recenze v českých médiích? “Jen málo her je tak pečlivě vystavěných a propracovaných. Na každém kroku je cítit vysoký rozpočet a mimořádnou péči tvůrců. Díky tomu se jedná nejen o nejlepší využití filmové licence ve videohrách, ale také o pohlcující herní svět, který mnoha fanouškům splní jejich dlouholetá přání, ale snadno zaujme i zcela nové hráče,” pochvaluje si výsledek Martin Zavřel ze Zing.cz.

“Ano, Hogwarts Legacy nevypadá jako ta nejkrásnější hra, má několik designérských nedodělků a některé věci působí velmi rušivým dojmem, ale tyhle výtky určitě nesráží hru níže a můžeme ji směle předložit jako prvního výrazného adepta na ta nejvyšší ocenění za rok 2023,” přidává se Zdeněk Princ z Vortexu.

“Hogwarts Legacy s krásným bradavickým hradem a kouzelnickým systémem staví solidní základy budoucím hrám ze světa Harryho Pottera, jeho vlastní pokus se ale silně prohýbá pod tíhou hloupoučkého příběhu, slabší technické stránky a výplňového obsahu,” je citelně přísnější Šárka Tmějová z Games.cz.

My jsme možnost předběžného přístupu ke hře nedostali. Recenzi přineseme co nejdříve to bude možné. Vy se můžete do Hogwarts Legacy pustit zítra, pokud jste majiteli limitované edice, nebo v pátek, pokud jste majiteli té klasické, a to na Xbox Series, PlayStation 5 a PC. Zbytek platforem se dočká vydání později.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama