První preview poodhalují F1 Manager 2022, dočkáme se autentické komunikace s jezdci
i Zdroj: Steam / Frontier Developments
F1 Manager 2022 Novinka První preview poodhalují F1 Manager 2022, dočkáme se autentické komunikace s jezdci

První preview poodhalují F1 Manager 2022, dočkáme se autentické komunikace s jezdci

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

20. 4. 2022 11:21

Rozšiřující se herní licence královny motorsportu, Formule 1, brzy přinese nové závodní zážitky nad rámec letité série F1 od Codemasters. O jeden takový se postará studio Frontier Developments, které brzy přinese strategický manažer F1 Manager 2022. Několik redakcí mohlo připravovanou novinku vyzkoušet a sdílí zážitky přímo z hraní.

Reklama

  • První novináři vyzkoušeli F1 Manager 2022
  • Využití licence je prý působivé

Jak už hráči se zkušenostmi z podobných her (především Motorsport Manageru z roku 2016) tuší, v Manager 2022 se zhostíte role šéfa stáje, který má na starosti téměř vše. Preview zmiňují, že se autoři nepouštěli do hlubin závodní politiky a byrokracie, nečekejte tedy hádky s vedením závodů nebo snahy o ovlivnění rozhodování ve vypjatých a sporných momentech. I tak toho ale na vašich bedrech spočívá hodně.

Ještě před vypuknutím závodních víkendů samozřejmě spoustu času strávíte správou týmu. Pod kontrolou budete mít vývoj monopostů, stavbu a modernizaci týmového zázemí a továren, zaměstnanců a samozřejmě i týmu jezdců. Vývoj závodního náčiní má svou vnitřní logiku, Phil Iwaniuk z PCGameru zmiňuje, že bez technologicky vyspělého větrného tunelu nedokáže ani skutečně elitní tým designérů a techniků vyvinout příliš konkurenceschopné aerodynamické prvky. Pro to je ale samozřejmě nutné získávat finance, a ty vedle úspěchů v šampionátu přitékají hlavně od sponzorů, které je nutné patřičně vyjednat.

Pro fanoušky závodů je pak možná atraktivnější fáze závodění. Iwaniuk zmiňuje pohlednou 3D grafiku, která prý znamená propastný pokrok oproti zmíněnému Motorsport Manageru. Atmosféru dokresluje licencovaný komentář Sky Sports (snad uslyšíme Martina Brundla) a i celkem ohromující smysl pro detail - hra údajně obsahuje skutečné nahrávky rádiové komunikace mezi zídkou a jezdci. Při udílení pokynů tedy uslyšíte skutečné inženýry a autentické odpovědi závodních jezdců. V tomhle ohledu prý autoři licenci těží doslova do dna.

Iwaniuk zmiňuje, že měl příležitost vyzkoušet řízení Velké ceny Austrálie, a i když je samotné závodění ještě ve stavu rozpracování, celkový pocit z velení týmu na něj zapůsobil. Přímo na trati je samozřejmě nutné spravovat strategii boxů, diktovat jezdcům, jak mají šetřit pneu, případně je popohánět k útoku a riskantnější jízdě. Pojmy jako undercut si musí hráči zarýt hluboko pod kůži a třeba půjde taktizovat i na styl Albona v Albert Parku.

Titul by měl vyjít během letošního roku na PC, Xbox One, Xbox Series, PlayStation 4 a PlayStation 5.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama