Tvůrci Elite Dangerous odhalují licencovanou závodní hru F1 Manager 2022. Vyjde ještě letos
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Tvůrci Elite Dangerous odhalují licencovanou závodní hru F1 Manager 2022. Vyjde ještě letos

Tvůrci Elite Dangerous odhalují licencovanou závodní hru F1 Manager 2022. Vyjde ještě letos

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

8. 3. 2022 08:50

Frontier Developments, které zřejmě znáte zásluhou budovatelských strategií, jako je Jurassic World Evolution a Planet Zoo, či vesmírné simulace Elite Dangerous, oznamují očekávané vykročení do nového žánru. Po předloňském získání práv, jež měla posloužit k tvorbě více závodních her s licencí F1, přichází britské studio s F1 Manager 2022.

Reklama

  • Vývojáři Elite Dangerous a Planet Zoo oznamují F1 Manager 2022
  • Hra vyjde v létě na PC a současnou i minulou generaci konzolí
  • Ujmeme se v ní role ředitele závodní stáje na světovém šampionátu

Závodní hra, na níž se můžete alespoň ve skromné ukázce podívat níže, vyjde již toto léto na PC, PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series. Dostupná bude na Steamu i Epic Game Storu, přičemž kromě příklonu k realismu akcentují vývojáři i lákadla kariérního režimu. V pozici nastupujícího ředitele jednoho z 10 známých týmů se ujmete závodníků i inženýrů příslušné stáje a pokusíte se je dovést až na vrchol světového šampionátu. 

Ve světle uvěřitelného ztvárnění Formule 1 bude pochopitelně nutné sledovat hned několik faktorů současně. Jednak zde máme tradiční správu týmu, jež si zakládá na balancování personální a finanční strategie s očekáváním majitelů stáje, jednak je zde stránka závodní, kde se nutně projeví vaše rozhodnost při předchozí přípravě.

Do závodů by měly vstupovat rozmanité vlivy počasí, měnící se podmínky rivalů i lišící se parametry vozů. Podle obsáhlejšího popisu na Epic Game Storu bude tak v silách hráče i technické vyvážení všech systémů vozu, nebo výhradní excelence pouze v části z nich. V rukou bychom měli mít dokonce i takové maličkosti, jako je šachovnicová vlajka, což napovídá, že možností bude opravdu spousta.

Poskytnutá licence umožňuje studiu Frontier tvorbu F1 her až do roku 2025. I bez jejího prodloužení lze tedy čekat několik dalších ročníků. Co jsme ještě nezmínili i přesto, že jde pro někoho o poměrně důležitou zprávu, je fakt, že i nejnovější hra studia poběží na enginu Cobra. Tento engine poháněl všechny úvodem zmíněné tituly.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama