Prodejům krabicových her v UK absolutně dominuje Switch. Šest her z Top 10 je exkluzivních
i Zdroj: Nintendo
Novinka Prodejům krabicových her v UK absolutně dominuje Switch. Šest her z Top 10 je exkluzivních

Prodejům krabicových her v UK absolutně dominuje Switch. Šest her z Top 10 je exkluzivních

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

9. 1. 2023 13:15

Statistická společnost GfK zveřejnila další z pravidelných týdenních žebříčků prodejů krabicových her ve Velké Británii. To by nebylo příliš zajímavé, obzvlášť během suchého lednového období, zaujme ale úspěch platformy Nintendo Switch. V nejlepší desítce žebříčku je totiž hned sedm her ze Switche, z toho šest exkluzivit.

Reklama

  • Žebříček krabicových prodejů ve Velké Británii ovládá Nitnendo
  • Hned šest her z deseti nejlepších je exkluzivních, jedna je pak konkrétní verzí pro Switch a další na Switchi vychází

Na prvním místě se sice drží severská rubačka God of War Ragnarok a třetí místo obsazuje Call of Duty: Modern Warfare 2, ostatní tituly si ale můžete zahrát i na Switchi. Ve Velké Británii tradičně silná FIFA (23) asi není úplně ideální příklad. Na Switchi si ji sice zahrát můžete, handheldová verze je ale už několik let pouze recyklovaným, zastaralým produktem, po kterém sáhnou spíše jen ti, kteří nemají jinou možnost, respektive jinou platformu.

NEJPRODÁVANĚJŠÍ KRABICOVÉ HRY V UK ZA PRVNÍ TÝDEN 2023

 

  1. God of War Ragnarök
  2. FIFA 23
  3. Call of Duty: Modern Warfare 2
  4. Mario Kart 8: Deluxe
  5. Pokémon Violet
  6. Nintendo Switch Sports
  7. Pokémon Scarlet
  8. Animal Crossing: New Horizons
  9. Minecraft
  10. New Super Mario Bros U Deluxe

To dál už je žebříček kompletně v režii Nintenda. Na čtvrtém místě najdeme nejprodávanější exkluzivitu vůbec, Mario Kart 8: Deluxe. Pátou a sedmou příčku obsadili nejnovější Pokémoni, přičemž lépe si vede verze Violet. Mezi ně se vklínil sportovní titul Nintendo Switch Sports. Stále populární je i Animal Crossing: New Horizons na osmém místě. Velmi dobře se prodává také switchová verze Minecraftu. Nejlepší desítku pak uzavírá New Super Mario Bros U Deluxe.

Fenomén má samozřejmě několik logických vysvětlení. Především je trh s fyzickými kopiemi velmi specifický, a zatímco na jiných platformách už dávno vládne digitální prodej, na Switchi je stále často výhodnější nakupovat cartridge. Ty navíc zjednodušují manipulaci s handheldovou konzolí, která má bez drahých paměťových karet velmi omezené uložiště a může být často využívána bez internetového připojení. Britští hráči jsou pak zřejmě obecně zapálenějšími majiteli Switche. Statistiky českých řetězců totiž konzole tolik neovládá.

Výsledky podtrhuje to, že jsou velmi podobné těm z předchozího týdne, tedy závěru roku 2022. Jedinou větší změnou je posun New Super Mario Bros. Po Vánocích si tedy britská pobočka Nintenda opravdu mne ruce.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama