Prodeje Helldivers 2 nehodlají zpomalit. Tvůrci lákají na ambiciózní plány
i Zdroj: Arrowhead Games Studios
Helldivers 2 Novinka Prodeje Helldivers 2 nehodlají zpomalit. Tvůrci lákají na ambiciózní plány

Prodeje Helldivers 2 nehodlají zpomalit. Tvůrci lákají na ambiciózní plány

Dominik Tománek

Dominik Tománek

27. 2. 2024 12:30

Hra od švédského studia Arrowhead Game Studios vzala útokem brouky, roboty, ale i prodejní žebříčky. Dokonce pokořila několik rekordů.

Reklama

  • Šéf Arrowhead naznačil, že se podařilo prodat téměř/přes 3 miliony kopií 
  • Tvůrcům se povedlo částečně stabilizovat servery, takže se můžou věnovat novému obsahu

Helldivers 2 pokračují v šíření demokracie po celé galaxii. Tehdy si málokdo představoval, že se hra stane jedním z nejúspěšnějších titulů roku 2024 a možná i posledních let. Stalé si udržuje vysoké tempo prodejů a nedávno dokonce překonala nový milník. Za pouhé 3 dny od vydání se prodalo 1 milion kopií, necelý měsíc od vydání se číslo blíží (už možná překračuje) k 3 milionům. 

Johan Pilestedt, generální a kreativní ředitel Arrowhead, je velmi aktivní na svém twitterovém profilu. V odpovědi jednomu z fanoušků naznačil, že se již prodalo přibližně 3 miliony kopií. Nebyl však konkrétní, takže je možné, že je toto číslo mohlo ještě vyšší.

Kultovní Hvězdná pěchota zažívá díky úspěchu Helldivers 2 raketový růst
i Zdroj: Arrowhead/Tristar

Kultovní Hvězdná pěchota zažívá díky úspěchu Helldivers 2 raketový růst

Mrtvý brouk, dobrý brouk. Heslo, kterým se očividně řídí i hráči, kteří se díky popularitě začali zajímat o Hvězdnou pěchotu…

22. 2. 2024 15:30

Druhou stránkou tohoto úspěšného příběhu je fakt, že se Helldivers 2 až donedávna potýkali s problémy serverů. Obrovská poptávka totiž vedla k následnému rozhodnutí omezit počet hráčů, nekonečným frontám a problémům s připojením, kdy někteří hráči měli problém střílečku vůbec spustit, natož se dostat do zápasu. To vedlo k hráčské frustraci a následně ke zhoršení hodnocení na Steamu, které v polovině února kleslo z „velmi pozitivního“ na „smíšené“. Tvůrcům se tento víkend povedlo servery částečně stabilizovat a počet současně hrajících hráčů byl zvýšen na 800 000, čeká je však ještě hodně práce. Pilestedt totiž nastínil, že už se mohou konečně pořádně věnovat novému obsahu a aktualizaci jejich starého plánu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama