Připravte si teplé ponožky a zásoby. Nové rozšíření pro Grim Dawn vás vezme do hor
i Zdroj: Crate Entertainment
Grim Dawn Novinka Připravte si teplé ponožky a zásoby. Nové rozšíření pro Grim Dawn vás vezme do hor

Připravte si teplé ponožky a zásoby. Nové rozšíření pro Grim Dawn vás vezme do hor

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

30. 8. 2023 12:30 1

Tři stávající rozšíření The Crucible, Ashes of Malmouth a The Forgotten Gods vydaná pro skvělou diablovku Grim Dawn nově doplní i čtvrté, zvané Fangs of Asterkarn. Vývojářské studio Crate Entertainment jej pro svou už nyní sedm let starou hru nově oznámilo prostřednictvím detailního popisu, kde uvedlo, že vyjde někdy v roce 2024.

Reklama

  • Grim Dawn obdrží během dalšího roku už čtvrté rozšíření základní hry
  • Cenou bude prý srovnatelné se všemi předchozími dodatky a přinese nový příběh i nové mistrovství
  • Dojde i na přizpůsobení lektvarů, nové nepřátele a další herní režim

Grim Dawn: Fangs of Asterkarn přinese do hry poměrně dost novinek, které dále osvěží zavedené pořádky. Včetně nového, již desátého mistroství (jež tvoří základ systému tříd) se s přídavkem Fangs of Asterkarn objeví třeba i rozšíření příběhu a dva neplacené dungeony.

Než ovšem začneme s popisem nového mistroství, je dobré říct, že třídy v Grim Dawn měly vždy svůj specifický ráz. Už od začátku byly duální, kdy se skládají z kombinace dvou mistrovství (jejich přehled najdete zde), které si hráči vybírají s postupem na 2., resp. 10. úroveň své postavy.

Toto nové mistrovství, zvané Berserker, je podobně jako u už známého barbara založené na budování zuřivosti. Hráči využívají toho, že stejně jako slavná třída Diabla spustí smršť stále ničivější útoků, kdy využijí i toho, co znají z tamního druida.

Během boje se tato znalost projeví tím, že se hráči mohou vzdát kontroly i nad vlastní podobou. To znamená, že se při aktivaci jistých schopností mohou tedy přeměnit nejen přidanou zuřivostí, ale i vizuálně, a sice do různých živočišných forem, jako například zvířat nebo bestií.

Mezi jinými změnami jsou zde pak i věci týkající se právě příběhu, resp. jeho nové kapitoly. Ta se bude nově odehrávat v chladné oblasti Asterkarnu, kde se budeme prodírat hustým sněhem i novými protivníky. 

Vývojáři slibují, že se naše tamní cesta do hor stane opravdu vydatnou. V rámci své pouti prý narazíme na to, že se budeme nořit do temných, ledem pokrytých jeskyň, prozkoumávat prastará území kmenů Kurnu a snažit se očistit krajinu, kterou posedla zlá nákaza.

Na co dalšího se můžete těšit, to pak zmiňuje zbytek příspěvku. Zde se vývojáři věnují více herním mechanismům, jako třeba 5 novým typům nepřátel a novému hernímu režimu. Ten ponese název The Ascendant, což už samo napovídá, že celou hru udělá těžší. Celý zážitek „pozvedne“ na vyšší úroveň hodnou veteránů, kdy každý dungeon a bosse prý udělá podstatně náročnější.

Na druhou stranu, i pokud veteráni v tomto ohledu úplně nejste, můžete mu dát šanci. S příchodem dodatku nedojde totiž jen na větší příkoří zleva i zprava, ale i na pomoc, jež je vám k dispozici. Například se přidá nový systém flakónů, kdy v úpravě postavy najdete možnost dál navyšovat efekt vašich lektvarů a přidávat jim různé bonusy. Následně tu bude nová šance prohodit efekty, které máte na svých vzácných a magických předmětech. A konečně, když už dodatek koupíte, bude taktéž rozšířena i síť dungeonů Shattered Realm, včetně nových předmětů, které tu můžete najít. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama