Prezidentský simulátor This Is the President míří konečně i na Android a iOS
i Zdroj: Steam / THQ Nordic
Mobilní hraní This Is the President Novinka Prezidentský simulátor This Is the President míří konečně i na Android a iOS

Prezidentský simulátor This Is the President míří konečně i na Android a iOS

Jakub Fišer

Jakub Fišer

2. 5. 2022 13:35

Toužili jste někdy stát se opravdovým prezidentem Spojených států amerických? Nebo alespoň vplout do role Franka Underwooda ze seriálu Dům z karet? Takový zážitek totiž nabízí textový “manažerský” simulátor This Is the President, který v květnu přichází i na mobily s iOS a Android.

Reklama

  • This is The President vás vezme do Bílého domu jakožto prezidenta USA
  • Důraz je kladen na vyprávění příběhu formou kreseb a textu, mnoho akce nečekejte
  • Již v prosinci byl titul uveden pro PC a Mac, 10. května vstupuje i na mobilní platformy

This Is the President je, ve velmi zjednodušené formulaci, simulátor prezidenta USA. Příběh vás vezme do roku 2020, kdy se hlavní hrdina stává hlavou Spojených států. Za svůj život ale zrovna nesekal latinu a je tak namočen hned do několika nepříjemných kauz a pochybných obchodů. Hlavním cílem tak bude změna ústavy a zajištění imunity i poté, co vám skončí mandát prezidenta.

Důležitým aspektem celého příběhu a také hratelnosti budou samozřejmě klíčová rozhodování (hra má několik příběhových větví a různé konce), volby v dialozích a také výběr prostředků, kterými svého cíle dosáhnete. K mání jsou vám lobbisti, hackeři, vyhrožování a také vaše vlastní fígly, jakými budete ovlivňovat veřejnost na tiskových konferencích a setkáních s občany.

Nadějný prezidentský simulátor zažil premiéru už vloni, a to na PC, Mac i Linux; k mání je na Steamu za 14,99 eur (asi 370 Kč). Za pár dní – konkrétně 10. května – hra vstoupí i na mobilní systémy iOS a Android. O port se postará studio HandyGames, které již několik portů pro mobilní tituly vytvářelo. Případná cena mobilní verze This Is the President však zatím nebyla zveřejněna.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama