Prezident Nintenda je nervózní z příštího fiskální roku. Nezaručuje dostatečné zásoby Switchů, zatím nechce zdražovat
i Zdroj: Nintendo
Byznys Novinka Prezident Nintenda je nervózní z příštího fiskální roku. Nezaručuje dostatečné zásoby Switchů, zatím nechce zdražovat

Prezident Nintenda je nervózní z příštího fiskální roku. Nezaručuje dostatečné zásoby Switchů, zatím nechce zdražovat

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

12. 8. 2022 17:17 2

Prezident společnosti Nintendo Šuntaro Furukawa se v rozhovoru pro magazín Nikkei rozpovídal o současném výhledu společnosti na aktuální a příští fiskální rok. Zatímco v dalších měsících neočekává žádné vážnější problémy, vyjádřil jistou nejistotu týkající se příštího fiskálního roku, tedy měsíců od dubna 2023.

Reklama

  • Prezident Nintenda Šuntaro Furukawa je opatrný ve výhledu na příští fiskální rok
  • Může dále hrozit nedostatek zásob
  • Firma zatím zdražovat nebude, naznačuje ale, že i to může být nevyhnutelné

“Co se předpokladu prodejů 21 milionů kusů skrz finanční rok do března roku 2023 týče, máme přesnější odhady jen pro tento rok. Další období už je nejisté,” přiznal v rozhovoru. Nintendo podle něj připravuje nejlepší možnou strategii pro zajištění dostatečných zásob a fungujícího distribučního řetězce za akceptovatelnou cenu. Do budoucna se ale vzhledem k neustávajícím problémům s nedostatkem mikročipů a polovodičů může situace změnit.

Switchů už se prodalo přes 111 milionů, v kvartálu se dařilo Nintendo Switch Sports
i Zdroj: Nintendo

Switchů už se prodalo přes 111 milionů, v kvartálu se dařilo Nintendo Switch Sports

Společnost Nintendo zveřejnila výsledky za první kvartál aktuálního finančního roku, tedy za období mezi začátkem dubna a…

3. 8. 2022 12:09

Hráče ujistil, že v současnosti firma neuvažuje o zdražování konzolí, zároveň ale podotkl, že model s OLED displejem není pro firmu tak výnosný, jako ostatní. Také dodal, že se náklady na distribuci vzduchem i po moři výrazně zvyšují, a firma na to bude eventuelně muset reagovat. I oslabující pozice jenu (měny používané v domácím Japonsku) je spíše dvousečnou zbraní. Nintendo sice může těžit z obřích příjmů ze zahraničí, zároveň ale slábnutí měny komplikuje financování místních poboček například v souvislosti s narůstajícími náklady na zaměstnance a propagaci.

Furukawu může uklidňovat alespoň našlapaný line-up pro příští měsíce. V nejbližším období se můžou majitelé konzolí Switch těšit na Splatoon 3, novou generaci Pokémonů, Bayonettu 3, Mario + Rabbids Sparks of Hope, další balíčky tratí pro Mario Kart 8 Deluxe, a pomalu se blíží i zlomový titul v podobě pokračování The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama