Překvapení z portálu - kolekce Portal na Nintendo Switch vychází právě teď
i Zdroj: Destructoid
Portal Novinka Překvapení z portálu - kolekce Portal na Nintendo Switch vychází právě teď

Překvapení z portálu - kolekce Portal na Nintendo Switch vychází právě teď

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

28. 6. 2022 15:37

Dnešní show Nintendo Direct Mini: Partner Showcase přinesla jedno velmi příjemné překvapení pro fanoušky logických hádanek, portálů a dortů. Dříve oznámená kolekce Companion Collection obsahující Portal a Portal 2 totiž na Nintendo Switch vyšla právě nyní.

Reklama

  • Právě vyšla kolekce Portal pro Switch
  • Obsahuje oba díly za 419 korun

V balíčku tedy najdete dva vysoce kvalitní akční logické tituly z let 2007 a 2011. První díl, vybudovaný na základu nezávislého projektu Narbacular Drop, ukázal při svém vydání genialitu celého konceptu a šlo o úchvatnou jednohubku. Dostupný byl v rámci výhodného kompilátu Orange Box, který kromě Portalu obsahoval i Team Fortress 2,  Half-Life 2: Episode Two a také původní Half-Life 2 s první epizodou.

Druhý díl v roce 2011 dotáhl koncept k dokonalosti a přinesl ještě propracovanější příběh včetně kooperativního multiplayeru. Kromě zábavných hádanek obě hry definovaly skvělé postavy a jejich humor. Šílený superpočítač GLaDOS a jeho sok Wheatley patří k vůbec nejikoničtějším herním hrdinům. Hlavní hrdinka Chell přitom v celé sérii nepronese ani slovo. Portal 2 bývá mimochodem často považován za jednu z nejlepších her historie

Portal: Companion Collection je dostupný v Nintendo eShopu za 419 korun.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama