Představitel Geralta z her Zaklínač bojuje s rakovinou prostaty. Fanoušci ho podporují
i Zdroj: CD Projekt RED
Novinka Představitel Geralta z her Zaklínač bojuje s rakovinou prostaty. Fanoušci ho podporují

Představitel Geralta z her Zaklínač bojuje s rakovinou prostaty. Fanoušci ho podporují

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

7. 6. 2023 13:55

Herec Doug Cockle, představitel zaklínače Geralta s oblíbené série RPG od polského studia CD Projekt RED, na sociálních sítích oznámil, že trpí rakovinou prostaty. Fanoušci na sociálních sítích, včetně oficiálních účtů Witcher, ho v léčbě podporují a údajně situace vypadá nadějně.

Reklama

  • Herec Doug Cockle, Geralt z her Zaklínač, má rakovinu prostaty
  • Přišel na to náhodou, oznámil to na sociálních sítích
  • Hráče a fanoušky vyzývá k prevenci a včasné diagnostice

Cockle reagoval na příspěvek britské organizace Prostate Cancer UK, která upozorňuje na nebezpečí rakoviny prostaty jako tichého zabijáka mužů. Herec údajně navštívil doktora kvůli nesouvisejícímu problému a v rámci náhodné prohlídky zjistil, že se u něj nemoc naplno rozvinula. V současnosti tak podstupuje léčba, která má údajně “zatím vypadat velmi dobře”. Cockle toho ale využil pro upozornění fanoušků a hráčů, aby se především ti starší 50 let pravidelně nechávali vyšetřit.

Na sociálních sítích tak vyvolal vlnu podporujících příspěvků od fanoušků, organizací zabývajících se zdravím a třeba i oficiálního účtu značky Zaklínač.

Rakovina prostaty je nejčastější mužské nádorové onemocnění a nebezpečné je především kvůli plíživému průběhu. Často se může vyvíjet velmi dlouho, i několik let, aniž by na sebe jakkoliv upozorňovalo. Podle Masarykova onkologického ústavu onemocní každý rok v České republice zhruba osm tisíc mužů, přičemž riziko prudce stoupá s věkem. U mužů mladších 40 let je velmi vzácné (i tak ale nebezpečná být může), zatímco nejčastější je výskyt mezi 65 a 75 roky života.

Problémy se projevují různými obtížemi s močením. Pokud jste v rizikovém věku a takovými problémy trpíte, nechte se raději vyšetřit urologem nebo praktickým lékařem.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama