World of Warcraft: Wrath of the Lich King Článek Představení WoW: Wrath of the Lich King

Představení WoW: Wrath of the Lich King

sleepless.

sleepless.

2. 8. 2007 22:51 13
Reklama

Víte kdo je Lich King, že ano? Netvrďte že ne, poněvadž by vám stejně nikdo neuvěřil. Beztak už  jste vy všichni World of Warcraft fanatici dávno seznámeni s tím, že se druhý datadisk bude skutečně jmenovat Wrath of the Lich King (indicie tentokrát nezklamaly) a zcela jistě už dávno tušíte, co bude obsahovat. Vlastně je tedy úplně zbytečné se tu rozepisovat o tom, jak byl datadisk před chvílí oficiálně oznámen na BlizzConu 07… Anebo aspoň něco málo bychom napsat měli co..tak jo.

Takže, jak už naznačuje název, bude se příběh se točit okolo honby na Arthase Menethila a jeho nemrtvou armádu známou jako Scourge. Arthas totiž jako Lich King sedí na svém zmrzlém trůně v citadele Icecrown, brousí si svůj runový mečík Frostmourne, vysílá armády nemrtvých do světa a sní o tom, jak všechno zničí, úplně všechno bude mrtvé a pak nemrtvé. Brrr...hrůza.

Hráči se budou moci na hon Arthase vydat ze dvou startovních oblastí. Na východě to bude Howling Fjord a na západě pak Borean Tundra. V obou dvou oblastech budou na hráče čekat questy podobného charakteru, učené ovšem pouze pro postavy na levelech 68 – 72. Chybět zde však nebudou ani dungeony pro 70 a 80 postavy. Co se obyvatel týče, tak se hráči mohou těšit na velké severské hromotluky zvané Vrykul a malé Tuskarry. Prvně jmenovaní budou k hráči obvykle nepřátelští a ti druzí zase naopak přátelští.

Představení WoW: Wrath of the Lich King
i Zdroj: Hrej.cz
Pojďme však dál. Northend, tedy oblast kam se chtě nechtě vydáte za Lich králem Arthasem, bude sestávat ze zhruba 10 nových zón, přičemž finální počet ještě nebyl stanoven. No a jedna z těch cca 10 zón bude venkovní PVP oblast, kde se poprvé objeví obléhací stroje a zničitelné budovy. Je to něco jako Battleground, jenom ne instancovaný a navíc může hráč plněním úkolů v PVP oblasti získávat bonusy pro svoji stranu. Ti hráči, kteří na PVP kašlou, se však mohou nové venkovní zóně v klídku vyhnout.

Pokud jsme to ještě neřekli, tak datadisk Wrath of the Lich King zvedá max level na 80. Jakmile hráč této mety dosáhne, tak se mu zpřístupní quest, jehož splnění (určitě nebude jednoduché) mu na oplátku zpřístupní možnost stvořit si Dead Knighta - novou heroickou třídu. Jakmile se vám podaří Dead Knighta probudit k životu, tak na vás čeká překvapení.

Death Knight postava bude začínat na 60. úrovni a jde podle tvůrců spíše o alternativu pro hráče, co se dostali na vrchol a potřebují zahnat nudu. Death Knight přitom nebude používat manu ani jiné energie, ale runovou magii. Hráč bude do šestislotového meče, umístěného pod ukazatelem zdraví, vkládat různé runy, což bude mít logicky vliv na jeho schopnosti. Jejich používání bude konzumovat energii run a když ji hráč všechny spotřebuje, tak nezbude než zase počkat, než se mu doplní.

Už jsme toho sice napsali hodně, ale zmínit je třeba ještě jednu věc – novou profesi zvanou Inscription, která hráčům umožní úpravu individuálních kouzel a schopností v jejich kouzelných knížkách. Budou například moci měnit dobu potřebnou ke znovu nabytí fireball kouzla. Jinak nebude chybět milion nových předmětů, kouzel, zbraní, brnění, questů, spousta dungeonů a nové možnosti týkající se úprav vzhledu postavy. O tom už si však najděte informace sami. Objevit by se měly třeba na oficiální homepage. Jo a termín vydání datadisku nebyl oznámen - zatím. No a první video z datadisku si můžete stáhnout odsud, že jsme tak vlezlí a pořád se vám tu s něčím připomínáme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama