Právníci Nintenda si došlápli na PC port The Legend of Zelda: Link's Awakening
i Zdroj: Nintendo
The Legend of Zelda: Link's Awakening Novinka Právníci Nintenda si došlápli na PC port The Legend of Zelda: Link's Awakening

Právníci Nintenda si došlápli na PC port The Legend of Zelda: Link's Awakening

David Bernard

David Bernard

17. 12. 2023 12:00

Společnost Nintendo v posledních dnech čelila neautorizovanému PC portu hry The Legend of Zelda: Link's Awakening, který se objevil na internetu. Díky autorskému právu se situaci podařilo vyřešit velmi rychle.

Reklama

  • Na internetu se objevil nelegální PC port The Legend of Zelda: Link's Awakening
  • Předělávka byla dostupná zcela zdarma a přinášela mnoho vylepšení
  • Společnost Nintendo zareagovala velmi rychle
  • Titul byl již stažen z oběhu

Neautorizovaný PC port stařičkého The Legend of Zelda: Link's Awakening vyšel teprve před několika dny, ale díky promptní reakci společnosti Nintendo jej nyní budete shánět podstatně hůře, navíc nelegálně. Na The Legend of Zelda: Link's Awakening DX HD si došlápl právní tým japonské herní společnosti, čemuž se nelze divit. Port byl dostupný na indie portálu itch.io, a to zcela zdarma. Mimo zpřístupnění herní klasiky pro majitele počítačů nabízel i velkou porci značných vylepšení v podobě lepšího vizuálu, podpory širokoúhlých obrazovek či vyššího frameratu. Společnost Nintendo zareagovala velice pohotově a s odvoláním na část autorského zákona DMCA (Digital Millenium Copyright Act) z roku 1998 úspěšně zajistila stažení hry z oběhu.

Na žádost o odstranění nelegálního portu se můžete podívat níže.

"Těm, kterých se to týká:    

Jsem autorizovaným zástupcem společnosti Nintendo of America Inc., vlastníkem následujícího materiálu chráněného autorským právem: PA0002212311 (The Legend of Zelda: Link's Awakening) a PA0000772666 (Legend of Zelda: Link's awakening (verze Game Boy). Všimli jsme si, že následující hra nabízená na Itch.io porušuje a neoprávněně využívá autorská práva společnosti Nintendo ve videohře The Legend of Zelda: Link’s Awakening. Urychleně odstraňte stránku pro stahování a informace o hře porušující autorská práva. V dobré víře se domnívám, že materiál není autorizován vlastníkem duševního vlastnictví, jeho zástupcem nebo zákonem. Informace uvedené v oznámení jsou přesné a pod hrozbou trestu za křivou přísahu přísahám, že jsem oprávněn podat stížnost jménem vlastníka duševního vlastnictví."

Pokud si The Legend of Zelda: Link's Awakening toužíte zahrát, můžete se pustit do oficiálního remaku, který vyšel v roce 2019 na Nintendo Switch.

Recenze hry roku: The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom
i Zdroj: Hrej.cz

Recenze hry roku: The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

22. 5. 2023 16:50
5

Nejsem v téhle pozici poprvé. Někdy to tak vyjde, že zatímco vy teprve instalujete nějaký titul ke zrecenzování, embargo už…

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama