Potvrzeno: The Sims 5 si stáhnete zdarma. Některé dříve prémiové prvky budou rovnou v základní hře
i Zdroj: Maxis Studios / Electronic Arts
Novinka Potvrzeno: The Sims 5 si stáhnete zdarma. Některé dříve prémiové prvky budou rovnou v základní hře

Potvrzeno: The Sims 5 si stáhnete zdarma. Některé dříve prémiové prvky budou rovnou v základní hře

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

13. 9. 2023 09:10

Společnost Electronic Arts loni v říjnu komunikovala, že vedle jiných titulů chystá i The Sims 5, pracovně známé jako Project Rene. Tento projekt měl být podle předchozích informací ke stažení kompletně zdarma, což vyplývalo z pracovní nabídky studia EA Maxis. V té se v létě letošního roku hovořilo o tzv. “free-to-enter” modelu, což je něco, co nyní studio Maxis oficiálně potvrzuje.

Reklama

  • Studio Maxis oficiálně vystoupilo s potvrzením free-to-download modelu u nového dílu série The Sims
  • Hra nemá být uzamčena za předplatné ani využívat agresivní monetizace
  • Stále má však nabízet placený obsah podobný dodatkům z minulých dílů
  • V základu nabídne méně funkcí než The Sims 4, nicméně časem naroste
  • Základní hra také využije vybrané mechanismy, které byly dříve placené a až jejich nadstavbu nabídne za poplatek

Za studio ve věci nového The Sims promluvila viceprezidentka pro kreativitu značky Lyndsay Pearson. Ve svém vyjádření na konferenci Behind The Sims potvrdila, že titul bude opravdu v základu ke stažení zcela zdarma (pro popis použila označení free-to-download místo free-to-play), načež potvrdila, že hru nedoprovodí žádné předplatné či agresivní monetizace známé z mobilů. 

„Máme v úmyslu, aby byl Project Rene zdarma ke stažení, což znamená, že až bude připraven a naplno otevřen našim hráčům, budete se moci připojit, hrát a prozkoumávat Project Rene bez předplatného, bez nákupu základní hry či bez prvků využívající úbytku energie,"  řekla Pearson (Poznámka.: tento bod nese odkaz k free-to-play praktice mobilních titulů, kdy musíte po vyčerpání dané energie dlouho čekat na obnovu, nebo vše nákupem urychlit.

„Chceme, aby pro vás bylo snadné pozvat nebo se připojit s kamarádem, a to znamená rozšířit otevřenou pozvánku ke hře pro každého.“

The Sims 5 bude nejspíš úplně zdarma, prozrazuje uniklý dokument
i Zdroj: EA / The Sims 4 press kit

The Sims 5 bude nejspíš úplně zdarma, prozrazuje uniklý dokument

Včera jsme informovali o tom, že The Sims 5 dostává první reálné obrysy. Projekt Rene, jak je nový titul uvnitř Electronic…

29. 6. 2023 17:15

Pearson dále vyjasnila, že při vydání Projectu Rene nebude ve hře již tolik obsahu jako v The Sims 4 po vydání několika dodatků. Jinak řečeno, nějaké funkce budou ze začátku opět chybět, což bude napojeno i na to, jak bude vypadat základní hra.

V tomto ohledu Pearson upřesnila, že se mírně změní zavedené pořádky, jelikož část dřív placených prvků uvidíme i v základní hře. Jako hypotetický příklad zde uvedla The Sims 4, které vyšlo bez početných funkcí již rozšířeného The Sims 3. Jedinou možností, jak v tomto zatím posledním díle šlo zažít změnu počasí, tak bylo například zakoupení ročních období v jejich vlastním rozšíření, což se nyní může razantně změnit. 

Nyní v Projectu Rene (ač dál v hypotetické rovině příkladu s počasím) kalkuluje studio s tím, že by možná přidali druhy počasí zdarma do základní verze. A pak, aby stále mohli hru i monetizovat, přibydou k zakoupení např. jen na balíčky pro zimní aktivity, jako třeba krasobruslení nebo soutěž ve stavění sněhuláků.

Jinými slovy, autorům jde nyní o to, že by některé důležité funkce, jako je počasí, byly v základu hry zdarma a pak se na ně nabalovaly placené balíčky. V průběhu konference byl takto sice popisován jen balíček zimních sportů, nicméně podle Pearson může přijít i analogický balíček aktivit u deště, větru nebo mračen.

Nové informace o The Sims 5: první záběry z prototypu jsou tady, vypadají zvláštně
i Zdroj: EA / Project Rene oficiální press kit

Nové informace o The Sims 5: první záběry z prototypu jsou tady, vypadají zvláštně

Společnost Electronic Arts na oficiálním YouTube účtu The Sims sdílela svůj klasický formát Behind The Sims, ve kterém…

28. 6. 2023 09:30

Pokud jde o to, jak by mohla vypadat nová forma The Sims, nabídka práce letos také poukazovala, že hra obsáhne vlastní herní tržiště. To má disponovat podle tamních detailů oficiálním i komunitním obsahem (bezplatným i placeným), kdy Pearson nyní komentuje, že hra bude fungovat po boku The Sims 4.

 „Projekt Rene a The Sims 4 budou i nadále existovat vedle sebe. Plánujeme obě hry podporovat současně a v dohledné době hodláme do The Sims 4 přinášet i ještě zajímavější obsah [pozn. studio nově představilo Stuff Pack s označením Home Chef Hustle, jenž se výlučně zaměřuje na kulinářské dekorace]."

Společnost Maxis nakonec uvedla, že plánuje kolem Projectu Rene sdělit další podrobnosti v příštím roce. Týkat by se měly multiplayerové části nového titulu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama