Nové informace o The Sims 5: první záběry z prototypu jsou tady, vypadají zvláštně
i Zdroj: EA / Project Rene oficiální press kit
Novinka Nové informace o The Sims 5: první záběry z prototypu jsou tady, vypadají zvláštně

Nové informace o The Sims 5: první záběry z prototypu jsou tady, vypadají zvláštně

Jakub Fišer

Jakub Fišer

28. 6. 2023 09:30

Společnost Electronic Arts na oficiálním YouTube účtu The Sims sdílela svůj klasický formát Behind The Sims, ve kterém ukazuje novinky z právě vydaných rozšíření a další inovace z vývoje. V poslední epizodě se dostalo i na odhalení prototypu projektu Rene, tedy nového dílu The Sims 5.

Reklama

  • V rámci formátu Behind The Sims EA odhalilo něco nového o projektu Rene, alias The Sims 5
  • V prototypu jsou k vidění textury domů a bytů, interiérů a rozdílné chování jednotlivých simíků

V závěrečné pětiminutovce tvůrci odhalili několik záběrů přímo ze hry. Nejprve byl k vidění hodně abstraktně načrtnutý prostor náměstí, ve kterém se ale nepohybovali simicí, nýbrž jakési objekty bez modelu a bez textury, připomínající postavy v Among Us.

Pak už jsme dostali komplexnější pohled do vývoje. Vývojáři odpovědní za vizuální efekty a animace představili design několika bytů pro simíky, které překypují dekoracemi a na první pohled působí hodně věrohodně.

K vidění bylo i mnoho ukázek toho, jak se simové v novém díle mohou chovat. K různým činnostem a interakcím mohou přistupovat různě – vidět je to na příkladu podání ruky, které může simík absolvovat aktivně, pasivně či velmi sebejistě. Na úplný závěr jsme se mohli podívat i na to, jak to asi tak bude vypadat, když se jeden simík na druhého rozčilí.

V každém případě jde v tuto chvíli pouze o prototyp, proto třeba textury ještě nejsou finální, prostředí kolem simíků vypadá často celkem ostře, ale samotné postavičky jsou oblečené do šablonové textury a mají celkem nepřirozené pohyby. Určitě ale jde o něco, co budou chtít tvůrci dotáhnout k dokonalosti.

The Sims 5 ještě nebylo oznámeno, EA o hře stále hovoří jako o „projektu Rene“. Během letošního roku bychom se však mohli dočkat oficiálního představení.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama