Populární Roblox vyjde letos i na PlayStationu a VR headsetu Meta Quest
i Zdroj: Roblox
Roblox Novinka Populární Roblox vyjde letos i na PlayStationu a VR headsetu Meta Quest

Populární Roblox vyjde letos i na PlayStationu a VR headsetu Meta Quest

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

9. 9. 2023 09:20

Roblox, který zvláště u mladšího obecenstva dále platí za jednu z nejvíce populárních her posledních let, zamíří po PC i na konzole Sony. V rámci konference Roblox Developers Conference to oznámila přímo vývojářská společnost Roblox Corporation, která hru potvrdila pro poslední dvě generace PlayStationu. Mimo PS4 a PS5 také dodatečně zmínila, že se titul vydá i na VR headset společnosti Meta.

Reklama

  • Bylo oznámeno, že herní platforma Roblox letos vyjde i pro VR headset Meta Quest i konzole PS4 a PS5
  • Na Meta Quest se objeví někdy tento měsíc a na konzolích Sony v říjnu

Hned na začátek je dobré zopakovat, že hra Roblox (ač pro někoho je to spíše platforma, která slouží pro další vytváření a hraní her) byla prvně spuštěna už v roce 2006. Stalo se tak samozřejmě na PC, kdy o více let později dorazily i další dostupné verze. První z nich přišla na mobily a tablety. V letech 2012, resp. 2014 se tak stalo s navštívením iOS, resp. Android, načež v roce 2015 následovaly verze pro Xbox.

Oficiální informace, která zaznívá nyní, je pak to, že jako další se chystá hra pro virtuální realitu. Vydání hry pro VR headset Meta Quest bylo totiž bez přesného data naplánováno už na tento měsíc, kdy na PS4 a PS5 vyjde hra někdy v říjnu.

„Přenesení zkušeností našich vývojářů na tyto dvě úžasné platformy je významným krokem k tomu, aby byl Roblox dostupný na všech nejoblíbenějších zařízeních. A můžeme říci, že se nezastavíme u toho,“ stojí v prohlášení firmy, která naznačuje další budoucí verze.

Zakladatel Robloxu David Baszucki na pódiu přímo řekl, že do budoucna „přijdou i další platformy“, kdy Switch je nejspíše dalším logickým kandidátem. 

Na páteční keynote taktéž prozradil, že hra, resp. platforma stále čítá miliony uživatelů. V denním průměru se prý počet aktivních uživatelů pohybuje na úrovni 65,5 milionu hráčů, kdy jen v roce 2022 bylo takto odehráno asi 15 milionů různých zážitků.

Kromě nové verze pro PlayStation následně také sdělil, že studio bude nadále pokračovat v podpoře verzí pro Xbox. Nově aktualizovaná verze má podle jeho informací dále vylepšit vzhled aktuálně nabízeného obsahu, poskytnout častější updaty pro udržení parity všech verzí, zlepšit systém doporučování obsahu a také zpřehlednit uživatelské prostředí.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama