Pokémoní novinky: DLC ke Scarlet & Violet vyjde v září, hra dostane známé pokémony a vrátí se i starší díly
i Zdroj: Game Freak / Pokémon Company
Pokémon Scarlet & Violet Novinka Pokémoní novinky: DLC ke Scarlet & Violet vyjde v září, hra dostane známé pokémony a vrátí se i starší díly

Pokémoní novinky: DLC ke Scarlet & Violet vyjde v září, hra dostane známé pokémony a vrátí se i starší díly

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

9. 8. 2023 09:45

Během včerejšího odpoledne se odehrál o víkendu avizovaný livestream Pokémon Presents od společnosti Pokémon Company. Přenos věnovaný hrám i dalším projektům trval přibližně 35 minut a nakonec u her odhalil tři větší novinky: datum vydání první části DLC pro Pokémon Scarlet & Violet, nové přídavky pro službu Nintendo Switch Online a trailer na nový díl Detective Pikatchu.

Reklama

  • Úterní vysílání Pokémon Presents přineslo novinky ke Scarlet and Violet, Detective Pikachu Returns a také předplatnému Nintenda
  • Předplatné naroste o dva starší díly, první část DLC pro Scarlet & Violet má datum vydání a Detective Pikachu má nový trailer

Pokémon Scarlet & Violet

První část DLC ke Scarlet and Violet, jež bylo dříve oznámené na podzim, nově vychází příští měsíc. Datum vydání bylo konkrétně stanoveno na 18. září, kdy druhá část příběhu stále míří na „zimu 2023“, ačkoli sama dostala i nový trailer.

V dalších zprávách bylo potvrzeno, že hra samotná dostane již toto září taktéž dva (staro)nové mytické pokémony – a to Mewtwo a Mew.

V rámci časově omezeného eventu, jenž potrvá od 1. do 17. září se ve hře objeví Mew jako dárek, který půjde zdarma získat do 18. září skrze kód: GETY0URMEW. V případě Mewtwo je naopak známo málo. Z povídání vývojářů vyplývá hlavně to, že bude obsažen v novém raidu, který do hry přibyde v rámci eventu a že při jeho splnění s Mew nastane speciální akce.

Nintendo Switch Online

V další části vysílání bylo posléze oznámeno, že do katalogu online služeb pro Nintendo Switch míří dva starší díly série Pokémon. Přesněji jde o hry Pokémon Stadium 2 (pro N64) a Pokémon Trading Card Game (pro Game Boy Color), jež jsou v obou případech už nyní dostupné v předplatném Nintenda.

U těchto her je dobré zmínit to, že první hra byla prvně vydána už v roce 1998, kdy vyšla jako adaptací stolní hry pro Game Boy, zatímco druhá byla naopak vlastní. Její vydání proběhlo v roce 2000, kdy obsahovala všech 251 pokémonů z 1. a 2. generace a umožňovala jejich přenos z konzole Game Boy pomocí příslušenství Transfer Pak (tato funkce není ovšem pro Switch už nadále k dispozici).

Detective Pikachu Returns

Poslední velká novinka, jež přenos doplnila, se týkala pokračování pro Detective Pikachu. Novinka od studia Creatures, vedle níž se nadále chystá i film, byla na akci přiblížena pomocí traileru, jež láká na návrat Tima a Harryho Goodmana a také vydání během 6. října.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama