Pohled 2K: Česko je rozvojová země
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Pohled 2K: Česko je rozvojová země

Pohled 2K: Česko je rozvojová země

Ondřej Švára

Ondřej Švára

28. 2. 2014 12:13 9
Reklama

Podle všeho se právě dnes oficiálně zavírají dveře pražského studia 2K Czech. Server VG247 získal hlas jednoho z jeho členů, který si přál zůstat v anonymitě, protože se na adresu mateřského 2K nevyjádřil zrovna lichotivě. 

Vydavatelství 2K podle jeho slov celou situaci s českou pobočkou nezvládlo. Firma údajně nebyla schopna pochopit specifika a kulturu českého prostředí a nakládala s Českou republikou v podstatě jako se zemí třetího světa. Takové označení se používá pro země, které nejsou ekonomicky vyvinuté a běžně je takovou škatulkou označováno africké či jihoamerické teritorium. 

Po rozpuštění 2K Czech se stanou dvě věci. Někteří členové posílí centrálu 2K v kalifornském Novatu, kterou chce vydavatelství restrukturalizovat a jiní pravděpodobně přestoupí do Warhorse studios, které pracuje na již dobře známém "RPG bez draků a magie" pod názvem Kingdom Come: Deliverance. 

2K Czech se obecně považovalo za studio, kde vzniká třetí Mafia, ale o její existenci a především budoucnosti můžeme jen spekulovat. Víme jen to, že pokud vyjde, bude hra určena pro novou generaci konzolí. Zástupci 2K byli nicméně znovu osloveni s žádostí o vyjádření nejen ke spekulovaným prohlášením směrem k 2K Czech, ale také k záležitostem spojených s pokračováním Mafie.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama