podpora-sce-korejskym-vyvojarum-mmo-pro-ps3
Novinka Podpora SCE korejským vývojářům MMO pro PS3

Podpora SCE korejským vývojářům MMO pro PS3

sleepless.

sleepless.

11. 2. 2006 06:47
Reklama

Vedení společnosti Sony Computer Entertainment není hloupé a dobře ví, že co se online her týče, tak je Korea jedním z nejrychleji rostoucích trhů, kde se při správně zvolené strategii dají kvůli náruživosti zdejších hráčů a skvělé infrastruktuře vydělat hodně slušné peníze. Má to však jeden háček. Korejské publikum je zvyklé hrát hry v rodném jazyce, což musely akceptovat všechny společnosti, jež zde chtěli jakýmkoli způsobem na trhu s online tituly působit. Některé to dokonce udělal rády, protože dobře ví, že se jim náklady na lokalizaci mnohonásobně vrátí. Příkladem budiž například korejská verze World of Warcraft, nebo chystaná online only korejská verze titulu FIFA 06.

Chuť na peníze z korejského online segmentu dostala i SCE, která má podle všeho velké plány co se týče online podpory konzole PS3. Zatím sice nebylo nic oznámeno, ale intenzivně se šušká o tom, že se chystá služby podobná Xbox Live, která však svým uživatelům nabídne daleko více možností. Jednou z těch co hráče zajímají nejvíc je podpora online her, které by v případě PS3 online služby mohly být docela komfortně provozovány v jednom prostředí odkud by hráč do dané hry nejenom vstupoval, ale zařizoval by skrze ní i platby a podobně. To jsou však jen spekulace. Hlavní je fakt, že SCE pracuje na tom, aby měla pro své budoucí zákazníky k dispozici obsah, což zatím platí pro Japonsko a Koreu. SCE se totiž spojila s korejskou neziskovou agenturou Korea IT Industry Promotion Agency, z čehož vznikla joint venture firma WA! PS3 Online, jejímž hlavním cílem bude poskytování pomoci a podpory korejským vývojářům s produkcí online titulů pro PS3.

Vybraní vývojáři, kteří se WA! PS3 Online smluvně zaváží, dostanou peníze na tvorbu základního prototypu a pokud dojde k jeho schválení, tak pak bude vývoj projektu zčásti hrazen z prostředků společnosti Sony Computer Entertainment Japan, která jim samozřejmě poskytne zdarma PS3 development kity a odpovídající technickou podporu. Celé to však má jeden háček. Daná hra bude primárně připravována pro japonsky trh, kde vyjde první. Až poté se bude moci objevit v Koreji.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama