Podívejte se na první misi z Modern Warfare 3. Hra nabízí otevřenější úrovně s různými postupy plnění
i Zdroj: Activision Blizzard
Call of Duty: Modern Warfare 3 Novinka Podívejte se na první misi z Modern Warfare 3. Hra nabízí otevřenější úrovně s různými postupy plnění

Podívejte se na první misi z Modern Warfare 3. Hra nabízí otevřenější úrovně s různými postupy plnění

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

22. 8. 2023 21:20

Hlavní lákadlo tohoto stejně jako minulých zahájení Gamescomu už je konečně za námi. Activision skrze Sledgehammer dle svého slibu předvedl hratelnost letošního pokračování Call of Duty, kdy nabídl průchod značnou částí jeho úvodního levelu. Ukázka trvá přibližně 9 minut a zachycuje (zprvu) tichý útok na nepřátelské vězení, které přejde v otevřený útok.

Reklama

  • Sledgehammer Games předvedli první gameplay záběry z letošního Call of Duty
  • Modern Warfare 3 nabídne nový typ misí, kde si hráči určí vlastní postup hrou

Jednou z inovací letošního dílu budou vedle standardních misí i tzv. open combat missions, tedy mise s volnější strukturou. Tyto mise údajně budou navázané i na vyprávění celé hry a povedou hráče k tomu, aby si během plnění misí určil vlastní styl hraní, který mu vyhovuje. Například tak tyto mise umožní tichý i akční postup podle vašich preferencí, kdy využívat půjde i různá vozidla nebo multiplayerové killstreaky (např. letecké nálety nebo UAV).

„Nejenže open combat mise doplňují ostatní filmové mise, na které jste zvyklí, ale také vám s tím poskytují mnoho dalších možností, pokud jde o nejrůznější cesty plnění misí,“ uvádí vydavatel.

„Například pokud dáváte přednost skrytým technikám, můžete podniknout OCM s vypnutým světlem, použít brýle pro noční vidění a tlumené zbraně a dokončit své cíle, aniž by protivníci věděli, že jste tam vůbec byli.“

Co se týče samotné ukázky, zde zhlédnutí videa už hovoří za sebe. Jako už tomu bývalo zvykem u starších dílů, i nyní vše začíná velmi potichu, kdy se naše vlastní jednotka vojáků objevuje u nepřátelské pevnosti. Načež vše velmi rychle eskaluje a odliší se jak ráz mise, tak i její plnění.

Pokud jde o příběh, zde padlo velice málo, pokud vůbec něco. Vývojáři pouze při příležitosti videa uvedli, že: „v přímém pokračování rekordně úspěšné hry Modern Warfare II se kapitán Price a Task Force 141 utkají s největší hrozbou, kterou zatím potkali," stojí v popisu kampaně hry.  „Ultranacionalista Vladimir Makarov rozšiřuje svůj vliv po celém světě a nutí Task Force 141 bojovat jako nikdy předtím," dodává zbylá část.

Potvrzení bety

Mezi další informace, kterých se nám dostalo, když vývojáři ukázku přinesli, bylo také potvrzení uniklých dat o konání bety. V souladu s tím, co jsme již slyšeli od Toma Hendersona, začne první beta na PlayStationu už 6. října, kdy 5. října je v plánu ukázka režimů multiplayeru na akci Call of Duty Next.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama