Podívejte se na dokument k vývoji The Callisto Protocol. Autoři vysvětlují podstatu brutálních scén
i Zdroj: Striking Distance / Krafton
The Callisto Protocol Novinka Podívejte se na dokument k vývoji The Callisto Protocol. Autoři vysvětlují podstatu brutálních scén

Podívejte se na dokument k vývoji The Callisto Protocol. Autoři vysvětlují podstatu brutálních scén

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

31. 10. 2022 10:35

Studio Striking Distance si nad rámec tradičních ukázek a trailerů připravilo sérii krátkých dokumentů nazvanou Mastering Horror. Autoři se v jednotlivých epizodách budou snažit vysvětlit podstatu hororového zážitku, který naservírují skrze The Callisto Protocol.

Reklama

  • Vyšla první epizoda ze série dokumentů ke hře The Callisto Protocol
  • Autoři zkoumají principy hororového zážitku
  • Úvodní díl se věnuje brutalitě

V první epizodě promluvil ředitel studia Glen Schofield, prostor však dostali i další vývojáři a také osobnosti, které k tomuto žánru mají co říct. Jako příklad může posloužit jméno Roberta Kirkmana (The Walking Dead).

V úvodní kapitole se mluví především o brutalitě, která patří mezi základní pilíře celého zážitku. Schofield zmiňuje, že se nechal inspirovat několika filmy. Zavzpomínal na snímky Hostel a Martyrs, které jej zasáhly díky nebývale brutálním scénám, jež se mu v hlavě promítaly ještě několik dalších týdnů po jejich zhlédnutí.

Že autoři nemluví do větru, tomu napovídá i nedávná kauza ohledně uvedení hry na japonském trhu. Vyšlo totiž najevo, že titul nesplňuje podmínky pro certifikaci, autoři však odmítli přistoupit k úpravám, jelikož by údajně zásadně pozměnily podstatu celého zážitku. Problém se s největší pravděpodobností týkal právě brutálních výjevů, které evidentně překročily únosnou mez.

The Callisto Protocol nevyjde v Japonsku. Studio narazilo na problémy s certifikací
i Zdroj: Striking Distance Studios / Krafton

The Callisto Protocol nevyjde v Japonsku. Studio narazilo na problémy s certifikací

Zajistit vydání hry v konkrétních regionech může být pořádně tvrdý oříšek. Jako příklad může posloužit marná snaha studia…

27. 10. 2022 09:54

Výpovědi autorů v dokumentu jsou samozřejmě ilustrovány znepokojujícími záběry přímo ze hry, aby jejich slova měla patřičnou váhu. The Callisto Protocol dorazí 2. prosince na PC a konzole Xbox One, Xbox Series, PlayStation 4 a PlayStation 5.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama