Počítačová i mobilní verze deskovky Pandemic zmizela z nabídky Steamu. Prodej má být ukončen definitivně
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Počítačová i mobilní verze deskovky Pandemic zmizela z nabídky Steamu. Prodej má být ukončen definitivně

Počítačová i mobilní verze deskovky Pandemic zmizela z nabídky Steamu. Prodej má být ukončen definitivně

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

16. 1. 2022 08:45

Když se nadhodí téma: Desková hra založená na principu Legacy, nemalému počtu z nás zřejmě naskočí právě deskovka Matta Leacocka. Tato slavná kooperativní stolní hra, která tématem šířící se pandemie zaujala hráče z celého světa, se kromě mnoha fyzických rozšíření dočkala i neslavného digitálního zpracování, a to jak pro PC, tak i mobilní platformu. V obou těchto případech, o které se postaralo vývojářské studio Asmodee Digital je nicméně hra aktuálně nedostupná.

Reklama

  • Digitální verze deskové hry Pandemic mizí z nabídky obchodů
  • Její vývojáři mají naznačovat, že se hra do prodeje patrně již nevrátí

Hra Pandemic: The Board Game byla z nabízených položek Steamu i mobilních služeb App Store a Google Play vylistována na žádost vydavatele již 6. ledna; oficiální důvod prozatím neznáme. Není zřejmé, zda iniciativa pro stažení produktu vzešla přímo od studia Asmodee Digital nebo společnosti Z-Man Games, jež je vydavatelem papírové verze ve Spojených státech.

Podle zprávy jednoho z hráčů, kterou měl obdržet jako odpověď na svůj dotaz od komunitní podpory Asmodee, vyplývá, že vylistování bude neměnnou záležitostí: Na Pandemicu jsme tvrdě pracovali po více než 4 roky a jeho stažení z nabídky obchodů nebylo lehkou volbou. K tomuto rozhodnutí jsme přistoupili s těžkým srdcem, a to pro několik rozličných důvodů, které nemůžeme rozebírat.“

V e-mailu se dále zmiňuje, že návazně na ukončení prodeje počítačové a mobilní verze potká stejný osud i verzi pro Xbox (31. ledna) a Nintendo Switch (konec července). O hře jako takové nenajdete zmínku už ani na webu vývojářů.

Jak zástupci PC Gameru nicméně správně podotýkají, dostupnou možností, jak si hru můžete zahrát, i když jste si ji nestlačili pořídit, je server Board Game Arena. Na této platformě vlastněné studiem Asmodee je hra prostřednictvím prohlížeče dostupná zdarma, a to navíc i s online multiplayerem, což je paradoxně funkce, kterou Steam verze Pandemicu neobsahovala.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama