PlayStation Studios vítají nového člena. Sony koupilo studio pomáhající u nejnovějších dílů God of War
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka PlayStation Studios vítají nového člena. Sony koupilo studio pomáhající u nejnovějších dílů God of War

PlayStation Studios vítají nového člena. Sony koupilo studio pomáhající u nejnovějších dílů God of War

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

11. 12. 2021 08:40

Prezident PlayStation Studios Hermen Hulst oznamuje novou posilu interních studií Sony – studio Valkyrie Entertainment. Vývojáři titulu GUNS UP! se po spolupráci se studiem Santa Monica u God of War a God of War Ragnarök stávají osmnáctým studiem, které v PlayStation Studios najdeme.

Reklama

  • Sony získává pro PlayStation Studios novou posilu
  • Stává se jí primárně podpůrné studio Valkyrie Entertainment

Oznámení o nejnovější akvizici dorazilo formou twitterového příspěvku Hermena Hulsta, více informací pak prostřednictvím serveru Business Wire. V rámci něj se Hulst nechal slyšet, že Valkyrie Entertainment považuje za zkušené vývojářské studio s dlouholetou tradicí na poli konzolí i PC a hrami-jako-služba.

Prezident a zakladatel zakoupeného studia, Joakim Wejdemar, v krátkosti dodal, že si navázaného partnerství váží pro bezpočet her, na nichž s PlayStationem spolupracovali. Jako příklad uvedl série God of War, inFAMOUS a Twisted Metal. Přičemž není od věci dodat, že studio pod rouškou tajemna pracuje i na několika vlastních AAA projektech. I přes tento fakt je ale podle Hulsta hlavní motivací učiněné akvizice podpora existujících týmů.

Studio Valkyrie Entertainment bylo zformováno v roce 2002. Od dob svého vzniku pracovalo na více než sto hrách, a to jednak v roli primárního tvůrce a jednak role podpůrného týmu. Jejich poslední výpomoc se projevila u 343 Industries, jimž podali pomocnou ruku u Halo Infinite.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama