Nejnovější PlayStation studio získává vlastní tým. Firesprite vítají bývalé spolupracovníky
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nejnovější PlayStation studio získává vlastní tým. Firesprite vítají bývalé spolupracovníky

Nejnovější PlayStation studio získává vlastní tým. Firesprite vítají bývalé spolupracovníky

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

29. 9. 2021 21:20

Vývojářské studio Firesprite se průběhem uplynulého měsíce stalo patnáctou posilou interních studií PlayStationu. Jejich pracovní síla činila v době koupě zhruba 250 členů s tím, že už takto tvořili největší britské studio Sony. Po aktuální akvizici vývojářů z Fabrik Games narůstá již počet pracovníků na 265.

Reklama

  • Studio Firesprite, které bylo na počátku září začleněno do Sony, rozšiřuje své řady
  • Mezi současné zaměstnance se přidávají vývojářů z britského studia Fabrik 
  • Týmy spojené společnou minulostí budou nadále pracovat na jedinečných zážitcích 

Liverpoolské studio Firesprite zformované ze zbytků zaniklého týmu Psygnosis oznámilo začlenění britských Fabrik po vzájemné spolupráci na hororové hře The Persistence. Původ nejnovějších posil sahá do roku 2014, kdy se Fabrik zhmotnilo na popud současného firemního jednatele Firesprite Graemea Ankerse. Tým se ze svého domovského Manchesteru stejně jako jejich kolegové z Liverpoolu dosud výhradně soustředil na menší, nízkorozpočtové hry, jako byl The Lost Bear pro virtuální realitu nebo Filthy Lucre pro PS4 a PC.

Jestliže navíc Firesprite dominoval britským studiím PlayStationu už doposud, nyní se tak děje ještě spíše. Už dříve na počet hlav překonaná studia Media Molecule a London, jež nedala ani ve společném součtu stejné množství zaměstnanců, zůstávají tak po nynějším rozšíření dalece pozadu. Ankers jménem Firesprite taktéž uvedl, že z akvizice vyplývající začlenění Fabrik Games do řad PlayStation Studios bylo jedním z plánovaných kroků započaté spolupráce se Sony. 

„Jsem nadmíru potěšen, že mohu oznámit propojení Fabrik Games a Firesprite jako další krok vzrušujícího partnerství s PlayStation Studios…akvizice Fabrik Games nastala ve spojení se vstupem Firesprite mezi studia PlayStationu…,“ uzavřel Ankers svůj slavnostní dopis.

Sony pod svou střechu vítá již 15. studio. Stávají se jím bývalí tvůrci série Wipeout
i Zdroj: Hrej.cz

Sony pod svou střechu vítá již 15. studio. Stávají se jím bývalí tvůrci série Wipeout

Pouze den před očekávanou akcí PlayStation 5 Showcase se Sony rozhodlo sdílet zprávu o dalším rozšíření řad svých studií.…

8. 9. 2021 19:30

Studio Firesprite se již před zprávou o expanzi potvrzeně věnovalo dvěma neohlášeným hrám: blíže neurčené multiplayerové střílečce a temné, příběhové adventuře směřující k inovaci žánru. I bez bližšího určení dalších detailů navíc ze slov ředitele PlayStation Studio Hermena Hulsta vyplynulo, že tým bude i nadále pracovat na netradičních zážitcích, dávající vyniknout jak hardwaru, tak i softwaru. Nakolik tím narážel na vyvíjeného nástupce PlayStation VR, zjistíme nicméně až s časem.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama