PlatinumGames by rádi oživili Scalebound
i Zdroj: Microsoft
Novinka PlatinumGames by rádi oživili Scalebound

PlatinumGames by rádi oživili Scalebound

Pavel Makal

Pavel Makal

5. 2. 2020 12:04
Reklama

Je to už tři roky, co jsme se dozvěděli o zrušení chystaného titulu Scalebound, na němž pracovali vývojáři z PlatinumGames. Titul byl prvně oznámen na E3 2014, aby byl po několika letech vývoje poslán k ledu, což jednak neprospělo image Microsoftu v kontextu exkluzivit, jednak to tehdy velmi těžce nesl šéf vývoje Hideki Kamiya. Tak či tak ale Platinum na hru údajně stále nezanevřeli.

V rozhovoru pro magazín VGC se šéf studia Acuši Inaba nechal slyšet, že pro vývojáře na počátku roku 2017 nebylo snadné sledovat vlnu nevole, která se snesla na Microsoft po oznámení zrušení vývoje. Inaba totiž přiznává, že když nějaká hra nevyjde, je to zpravidla vinou obou stran. Podle něj jsou oblasti, v nichž si vývojářský tým mohl vést lépe, a to samé platí pro Microsoft v pozici vydavatele.

PlatinumGames v nedávné minulosti oznámili partnerství s gigantem Tencent, díky němuž by studio mělo mít dostatek prostředků na vývoj a i samotné vydávání titulů na roky dopředu. V rozhovoru pro portugalský Eurogamer se Inaba nevyhnul otázce na to, zda by se tým ke Scaleboundu chtěl vrátit:

"To je dobrá otázka! Podstatné je, že značka ze 100 procent patří Microsoftu, takže ať už se s ní bude dít cokoli, musí to napřed oni dovolit. Ale je to hra, do které jsme se zamilovali a stále ji milujeme, takže pokud se naskytne příležitost, moc rádi bychom se k ní vrátili," uvedl Inaba.

Loni na počátku roku se vyrojily spekulace, že by se Scalebound mohl vrátit jako exkluzivita pro Nintendo Switch. Tyto zprávy vycházely především z dobrých vztahů mezi Platinum a Nintendem, z nichž vzešlo už několik kvalitních exkluzivit. Žádné oficiální zdroje ale tyto zvěsti nepotvrdily. Budoucnost Scaleboundu je tedy zatím ve hvězdách.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama