Píseň z filmového Super Maria se zřejmě bude ucházet o Oscara. Podle analytiků film vydělá kolem 3,5 miliardy dolarů
i Zdroj: Illumination / Super Mario Bros. ve filmu press kit
Novinka Píseň z filmového Super Maria se zřejmě bude ucházet o Oscara. Podle analytiků film vydělá kolem 3,5 miliardy dolarů

Píseň z filmového Super Maria se zřejmě bude ucházet o Oscara. Podle analytiků film vydělá kolem 3,5 miliardy dolarů

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

11. 4. 2023 14:44

Filmová adaptace dobrodružství instalatéra Mari a jeho přátel dobývá kinosály a trhá finanční rekordy mezi animovanými filmy. Tím ale zřejmě úspěch zdaleka neskončí. Analytik agentury Axios odhaduje, že film vydělá dohromady zhruba 3,5 miliardy dolarů. Samo studio Universal pak potvrdilo, že hudební číslo Bowsera splňuje podmínky kategorie původní hudby pro příští předávání Oscarů.

Reklama

  • Film Super Mario Bros. podle analytiků vydělá miliardy dolarů
  • Filmová písnička Peaches se může ucházet o Oscara

Za skladbou Peaches stojí dabér Bowsera Jack Black a, jak už název napovídá, milostná balada odkazuje na neopětovanou lásku monstrózní želvy k princezně. Text sepsal sám Black společně s režiséry Aaronem Horvathem, Michaelem Jelenicem a dalšími kolegy Ericem Osmondem a Johnem Spikerem. 

Jde o překvapivou a humornou vložku, podle studia Universal ale splňuje podmínky sošky pro nejlepší původní skladbu při předávání cen Akademie. Teoreticky se tak Super Mario Bros. ve filmu může poprat o ikonického Oscara, minimálně v této kategorii. Skladba byla po premiéře zveřejněna i na YouTube, kde ji viděly jednotky milionů diváků a magazín Variety připomíná, že jde o druhé nejžhavější video na anglicky mluvící mutaci serveru.

Za odhadem finančních výsledků stojí David Gibson z respektované agentury Axios. Podle něj si film z kin odnese zhruba 1,2 miliardy dolarů a na digitálních platformách pak zhruba dvakrát tolik. Nintendo by si tak mělo přijít na zhruba 1,1 miliardy dolarů po odečtu nákladů a podílu animačního studia Illumination. To by ze Super Mario dělalo drtivě, násobně nejúspěšnější herní film všech dob. Ostatně zatím rekordní Warcraft se zhruba 440 miliony dolarů (z kin) překoná nejspíš během týdne od premiéry. Mario by se tak zároveň zařadil do první třicítky nejvýdělečnějších filmů všech dob (bez přihlédnutí k inflaci).

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama