PETA kritizuje dojení ve 1-2 Switch
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka PETA kritizuje dojení ve 1-2 Switch

PETA kritizuje dojení ve 1-2 Switch

David Plecháček

David Plecháček

3. 4. 2017 15:29 20
Reklama

Bojovat za práva zvířat je všeobecně ušlechtilé. Největší neziskovou organizací, která se zaměřuje na práva zvířat je People for the Ethical Treatment of Animals, zkráceně PETA, která existuje od roku 1980. Při jejím celospolečenském boji si vzala pod svůj hledáček i několik her, některé příklady se nám ale zdají být za hranou.

V roce 2009 například PETA vedla kampaň proti Activisionu, když se jí nelíbilo, že hráč může zabít útočícího psa. O dva roky později si na paškál vzala Battlefield 3 – společnost rozlítilo, že hráči mohou zabodnout krysu. Rok 2013: nezisková organizace nejdříve obvinila Ubisoft, že do svého pirátského Assassina zapojil i lov velryb.

Jenže ten samý rok PETA úřadovala ještě jednou, a to když na akci ke StarCraftu rozdávala letáky s nápisy, že Zerglings (jednotka Zergů, pozn. red.) mají také určité city. Těžko pak nebrat její kampaně na lehkou váhu. Z podobného ranku je i obvinění tvůrců hry Evolve, když se organizace vyjádřila ve smyslu, že „monstra vegani jsou nejméně zastoupenými druhy v herním průmyslu“.

V paměti máme i přítomnost jatek ve Farming Simulatoru, proti kterému PETA brojila minulý rok.

Ptáte se, proč o ní píšeme tentokrát? Jaká hra jí vadí z nynějších novinek? Neuhodli byste: 1-2 Switch.

Cílem organizace se stalo Nintendo. Pokud přemýšlíte, která z 28 miniher se nějak dotýká práv zvířat, je to ta, která se se hrou skloňovala snad nejvíce – dojení krav. PETA ve své zprávě mimo jiné píše: „Z dojení jste odebrali veškerou krutost. Už více než 35 let sledujeme farmy, kde jsou krávy chovány jen pro své mléko a nikdy to pro ta zvířata není příjemné. Můžete do hry vložit více realismu, prosím?“

Jako obvykle, PETA navrhuje i konkrétní návrhy, jak toto dojení zobrazit. Krávy totiž své mléko vytváří pro své potomky, kteří jsou ale ihned po narození odebráni z dosahu samice a mléko místo nich zpracovává člověk. Samice poté celé dny bučí a dává tím najevo své nářky. PETA navrhuje, aby se do hry implementovaly tyto zvuky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama