Pět rodin, pět čtvrtí. Video z Gotham Knights přináší exkurzi do bohaté historie Gothamu
i Zdroj: Steam
Gotham Knights Novinka Pět rodin, pět čtvrtí. Video z Gotham Knights přináší exkurzi do bohaté historie Gothamu

Pět rodin, pět čtvrtí. Video z Gotham Knights přináší exkurzi do bohaté historie Gothamu

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

12. 8. 2022 11:24

Proslýchá se, že se spolu s Gotham Knights podíváme do zatím největšího Gothamu, jaký se kdy ve videohrách objevil. To ale pro autory zas tak podstatné není, mnohem důležitější je hloubka a historie města, které se má významně podílet na vyprávění příběhu.

Reklama

  • Video nabízí pohled na unikátní verzi Gothamu
  • Autoři se v historii vrátili až do poloviny 17. století, kdy bylo město založeno
  • Gotham by se měl podílet na vyprávění příběhu

Video z produkce IGN dokládá, že si tvůrci z WB Games dali s designem města opravdu hodně práce. Nad jeho historií se zamysleli v úvodních fázích vývojového procesu, výsledkem je unikátní pohled na Gotham, jenž logicky nebude odpovídat představám, které si fanoušci vytvořili na základě ostatních her. 

Autoři zabrousili až do poloviny 17. století, kdy se pět velkých rodin rozhodlo pro zásadní změnu. Wayneovi, Cobblepotovi, Elliotovi, Arkhamovi a Kaneovi zvedli kotvy a opustili Evropu, aby za velkou louží položili základy Gothamu. Kolem každé rodiny vznikla samostatná čtvrť, ve hře si tak můžete naplánovat špacír skrze North Gotham, New Gotham, Downtown Gotham, Historic Gotham a Lower Gotham.

Je dobře známo, že se příběh bude točit kolem tajného spolku Court of Owls, jehož kořeny vedou k výše zmíněným rodinám. Jedním z vypravěčů je však i samotné město. Do zdí letitých budov je vyryta jeho bohatá historie, vývojáři navíc využili kreativní svobody a do ulic naroubovali odkazy na komiksy a filmy, hra by měla být plná easter eggů. 

Přiložené video prozrazuje více z historie Gothamu, vývojáři zároveň vysvětlují, jak přemýšleli nad designem města a co si od něj slibují. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama