Pacifisté mají smůlu. Dokončení Starfieldu se zřejmě neobejde bez zabíjení ostatních postav
i Zdroj: Bethesda / Microsoft
Starfield Novinka Pacifisté mají smůlu. Dokončení Starfieldu se zřejmě neobejde bez zabíjení ostatních postav

Pacifisté mají smůlu. Dokončení Starfieldu se zřejmě neobejde bez zabíjení ostatních postav

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

17. 8. 2023 11:30

Během včerejšího dne jsme se dočkali ujištění, že je Starfield dokončen, další odklad tedy už nehrozí. Autoři zároveň odpověděli na vybrané otázky od natěšených fanoušků, takže máme k dispozici další detaily.

Reklama

  • Vývojáři z Bethesdy odpověděli na několik otázek ohledně Starfieldu
  • Hráči se zřejmě úplně nevyhnou zabíjení ostatních postav
  • Agresory však bude možné přesvědčit, aby s hráčem nebojovali
  • Další možností je využívání nesmrtících zbraní

Na otázky odpovídali designér Emil Pagliarulo a ředitel designu Will Shen. Jeden z dotazů se týkal herního stylu, který budou upřednostňovat pacifisté. Bude tedy možné dokončit příběh a zcela se vyhnout zabíjení počítačem řízených postav?

Pagliarulo v této souvislosti prozradil, že se o této možnosti bavili už během předprodukční fáze, nakonec ale došli k závěru, že něco takového z různých důvodů není proveditelné. 

Bethesda již oficiálně dokončila Starfield. Ode dneška můžete začít stahovat
i Zdroj: Bethesda

Bethesda již oficiálně dokončila Starfield. Ode dneška můžete začít stahovat

Máme-li vybrat jednu hru, která ještě letos nevyšla, ale třímá potenciál zahýbat pořadím na The Game Awards, bude to asi…

17. 8. 2023 08:10
2

Jeho kolega nicméně poukázal na několik způsobů, díky nimž lze ve většině případů předejít smrti dané postavy. “Nemohu zaručit, že každou misi lze dokončit pacifistickým způsobem, ale máme několik systémů, které vám s tím pomohou,” řekl a zmínil řečnickou výzvu (Speech Challenge).

“Díky ní můžete postavu přesvědčit, aby něco udělala, například aby s vámi nebojovala,” vysvětlil s tím, že se tato možnost objevuje v jistých naskriptovaných momentech a je zařazena do většiny úkolů, v nichž figurují důležité postavy.

Pagliarulo dále doplnil, že lze využívat celou řadu nesmrtících zbraní, které nepřítele pouze omráčí. To má sice k pacifismu poměrně daleko, jde ale o přijatelný kompromis.

Autoři také upozornili, že pokud hráč poruší zákon, bude konfrontován ozbrojenými složkami. Během zatýkání se může rozhodnout, zda si prohřešek odsedí, další možností je pokuta, kterou lze zaplatit přímo na místě. 

“Máme tady civilizaci, vládu a zákony. A v několika případech skutečně zkoumáme témata zločinu a trestu v našem futuristickém vesmíru.”

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama