Od Rockstaru mohl obdržet 170 tisíc korun za písničku v GTA 6. Vývojáře hrubě odmítl
i Zdroj: Rockstar Games / Take-Two Interactive
GTA 6 Novinka Od Rockstaru mohl obdržet 170 tisíc korun za písničku v GTA 6. Vývojáře hrubě odmítl

Od Rockstaru mohl obdržet 170 tisíc korun za písničku v GTA 6. Vývojáře hrubě odmítl

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

6

Známá britská synthpopová kapela se mohla připomenout písničkou v dalším dílu městské akce Grand Theft Auto. Nabídka se jim ale nezamlouvala.

Reklama

  • Rockstar nabídl 7,5 tisíce dolarů za použití skladby Temptation od Heaven 17 v GTA 6
  • Frontman odmítl, částka je podle něj příliš nízká
  • Vadilo mu, že šlo o jednorázovou odměnu

Zakládající člen britské synthpopové kapely Heaven 17 tvrdí, že studio Rockstar Games projevilo zájem o použití hitu Temptation v GTA 6. Pro mnohé hudebníky by šlo o splněný sen, Martyn Ware však odmítl.

„Nedávno mě jménem Rockstar Games kontaktovali moji vydavatelé ohledně možnosti použít Temptation v Grand Theft Auto 6,“ uvedl Ware v příspěvku na platformě X. „Byl jsem přirozeně nadšený z obrovského bohatství, které se chystalo zamířit mým směrem,” prozradil své počáteční nadšení. Nálada se však rychle změnila, když si na konci e-mailu přečetl, že mu studio nabízí 7 500 dolarů (v přepočtu necelých 170 tisíc korun).

Následně dodal, že šlo o jednorázovou odměnu, kapela by neměla nárok na žádné další honoráře, jejichž výše by se mohla odvíjet od prodejů hry. A to se mu nelíbilo. „Jděte se vycpat,” vzkázal vývojářům. 

V příspěvku také zmínil že GTA 6 mělo vydělat 8,6 miliardy dolarů. S ohledem na skutečnost, že hra ještě nevyšla, se dá předpokládat, že měl na mysli GTA 5, nutno však poznamenat, že společnost Take-Two Interactive žádné konkrétní číslo nezveřejnila. Nedávno se ale pochlubila, že hra již překonala hranici 200 milionů prodaných kusů, jde o druhý nejlépe prodávaný titul všech dob (na prvním místě je Minecraft).

GTA 6 se nemusí výrazně odlišovat od pětky, tvrdí bývalý zaměstnanec Rockstar Games
i Zdroj: Rockstar Games / Take-Two Interactive

GTA 6 se nemusí výrazně odlišovat od pětky, tvrdí bývalý zaměstnanec Rockstar Games

Obbe Vermeij se podílel na vývoji San Andreas a GTA 4. Další díl by dle jeho názoru nemusel naplnit vysoká očekávání.

V reakcích zaznělo, že měl Ware nabídku přijmout nehledě na nízkou odměnu a užít si zvýšeného zájmu, který by GTA 6 vyvolalo. Kapela by tedy další peníze mohla vydělat na streamovacích platformách, jako je například Spotify. Frontman nicméně odpověděl, že za každý milion streamů obdrží „ubohých” tisíc dolarů, což je pro Heaven 17 evidentně málo.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama