Objeví se Shepard v dalším Mass Effectu? Spíše ne, prý šlo o chybu
i Zdroj: BioWare / EA
Mass Effect 4 Novinka Objeví se Shepard v dalším Mass Effectu? Spíše ne, prý šlo o chybu

Objeví se Shepard v dalším Mass Effectu? Spíše ne, prý šlo o chybu

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

11. 5. 2022 10:10

Už od listopadu oficiálně víme, že studio BioWare pracuje na dalším pokračování série Mass Effect. Oznámení proběhlo skrze pohledný obrázek se skupinou postav, ten si nyní můžete pořídit i jako stylovou sběratelskou litografii. Její popis ale ve fanoušcích série podnítil zvědavost, zmiňoval totiž návrat postavy Sheparda.

Reklama


Konkrétně v doprovodných informacích k produktu stálo, že „Shepardův hlavní úkol možná ukončil hrozbu Reaperů, ale za obrovskou cenu, včetně samotné Země. Zatímco Shepard a další přeživší likvidují škody, fanoušci můžou být zvědaví, co přijde dál“. To pochopitelně v komunitě vyvolalo poprask a okamžitě se začalo spekulovat o tom, že bude další pokračování opět zasazeno do Mléčné dráhy a nabídne rozuzlení Shepardova příběhu.

Skutečnost je ale zřejmě výrazně méně vzrušující. Projektový ředitel Michael Gamble totiž na spekulace fanoušků na Twitteru reagoval zprávou, že za popisem stál příliš motivovaný copywriter, který o hře samotné vůbec nic neví. Samotný popisek produktu byl také pozměněn, aby Sheparda nezmiňoval.

Nový Mass Effect je dle dostupných informací ve velmi rané fázi vývoje, v blízké budoucnosti se ho tedy určitě nedočkáme. Mezitím se ale vrátí série Dragon Age s čtvrtým dílem. Ten by měl vyjít snad příští rok.

Poběží nový Mass Effect na Unreal Engine? Inzeráty napovídají, že EA už zřejmě netrvá na Frostbite
i Zdroj: BioWare / Electronic Arts

Poběží nový Mass Effect na Unreal Engine? Inzeráty napovídají, že EA už zřejmě netrvá na Frostbite

Vyvíjené pokračování sci-fi série Mass Effect se možná vrátí k enginu Unreal. Alespoň to naznačuje čerstvý inzerát shánějící…

20. 12. 2021 13:12
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama