O víkendu proběhne výstava brněnské herní tvorby Kompas v rámci festivalu PAF
i Zdroj: Tisková zpráva
Novinka O víkendu proběhne výstava brněnské herní tvorby Kompas v rámci festivalu PAF

O víkendu proběhne výstava brněnské herní tvorby Kompas v rámci festivalu PAF

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

19. 5. 2022 09:38

V brněnském kreativním hubu Kumst proběhne o víkendu interaktivní výstava Kompas. Ta má skrz workshopy, přednášky a přístupné prototypy všech druhů her představit lokální studentskou herní tvorbu.

Reklama

  • O víkendu v hubu Kumst proběhne výstava Kompas
  • Ukáže brněnskou studentskou herní tvorbu
  • Především středoškoláci se zde mají setkat, načerpat inspiraci a pochopit, co jim nabízejí lokální vysoké školy

Za projektem stojí organizace Herní klastr společně s talentovanými tvůrci z Ateliéru Duchů z Fakulty výtvarných umění VUT (Hadr, Hlad, Obložené chlebíčky), zodpovědnými za design. Výstava probíhá pod záštitou olomouckého festivalu filmové animace a současného umění PAF. Prostor dává brněnským středním a vysokým školám a jejich studentům se zájmem o herní vývoj.

Klíčovým prvkem je, že interaktivitu her podtrhuje i samotný výstavní prostor. Ten totiž stojí na doprovodné hře s názvem Kompas. Pořadatelé ji označují za kolektivní deskovou hru pro všechny příchozí návštěvníky. Na každém z osmi stanovišť má každý přesně jeden tah. „Výstava i hra Kompas tak tematizují spolupráci, zodpovědnost za vlastní činy, pokoru a důvěru ostatním, přičemž interaktivita působí jako jednotící prvek i rozcestník,“ doplňuje tisková zpráva.

Primárně je výstava pro středoškoláky zvažující práci v herním průmyslu, nebo je jejich vývoj alespoň baví. Na výstavě se mají seznámit a vidět, co v rámci jejich rozvoje dále můžou nabídnout vysoké školy, a zároveň jak průmysl lze dále napojovat na další mediální světy. Organizátoři v tomto ohledu lákají například na ukázku tvorby Adama Žufníčka z ateliéru malby FaVU VUT.

„Neprozkoumaná mapa brněnského herního vývoje tak vyzývá k průzkumu děti i dospělé, hráče, tvůrce i studenty. A protože je každý tah každého návštěvníka trvalý, hrací plocha kolektivně odehrané deskovky Kompas se na konci události stane záznamem celé akce,“ lákají závěrem pořadatelé.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama