THQ Nordic oficiálně odhaluje studio v Brně
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka THQ Nordic oficiálně odhaluje studio v Brně

THQ Nordic oficiálně odhaluje studio v Brně

Radek Raudenský

Radek Raudenský

23. 3. 2021 13:50

Minulý rok v září oznámilo THQ Nordic otevření dvou nových studií. Zatímco Rainbow Studios odstartovalo v Kanadě, druhé bezejmenné studio posadilo THQ do českého Brna. Po několika měsících se nakonec čeští vývojáři oficiálně odhalují jako Ashborne Games.

Reklama

Tiskovou zprávu přináší Petr Kolář, bývalý ředitel vývoje Arma 3 či Vigor, který nyní působí jako ředitel celého studia. Dle jeho slov se Ashborne Games soustředí na tvorbu zcela nové IP, které má kombinovat žánr strategie s RPG prvky. I když mají vývojáři zkušenosti s různými tituly (dle výpisu zkušeností si Kolář do studia převzal vývojáře z Bohemia Interactive, 2K, Madfinger Games či Paperash Studio), nadcházející projekt má být plnohodnotnou prémiovou hrou. V současné době má Ashborne 38 zaměstnanců a stále nabírá.

THQ Nordic oficiálně odhaluje studio v Brně
i Zdroj: Hrej.cz

I přes pokládání základů pro vývoj svého vlastního projektu ale zatím studio vypomáhá se hrou Comanche, pro kterou vyvíjí singleplayerový mód. Zároveň se Kolář netají spoluprací se slovenským studiem Nine Rocks Games, které taktéž působí pod THQ Nordic. Nové české tvůrce můžete sledovat na Facebooku i Twitteru.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama