Nový šéf Blizzardu se rozpovídal o Diablo Immortal. Je to pro mě velmi osobní, prohlásil
i Zdroj: Blizzard
Mobilní hraní Diablo Immortal Novinka Nový šéf Blizzardu se rozpovídal o Diablo Immortal. Je to pro mě velmi osobní, prohlásil

Nový šéf Blizzardu se rozpovídal o Diablo Immortal. Je to pro mě velmi osobní, prohlásil

Jakub Fišer

Jakub Fišer

8. 7. 2022 18:15 6

Za měsíc to bude rok, co Blizzard představil svého nového šéfa Mika Ybarru. Ten se nyní v rozhovoru pro Los Angeles Times rozpovídal mimo jiné o tématu mikrotransakcí v Diablo Immortal.

Reklama

  • Prezident Blizzardu Mike Ybarra se v rozhovoru rozmluvil o Diablu Immortal
  • Tvrdí, že většina hráčů si vylepšení neplatí a že kritika nereflektuje názor širší komunity
  • Do budoucna chce Blizzard pod jeho vedením pokračovat v přinášení AAA titulů na mobily a tablety

Krátce po tom, co se v srpnu 2021 stal Ybarra jedním ze dvou nejvyšších šéfů společnosti Blizzard, chtěl nastolit jisté změny ve vedení firmy. Jednou z nich má být podle všeho i Diablo Immortal. Bezplatný zážitek ze světa Diabla, který do té doby prakticky nebyl myslitelný.

“Monetizace přichází až na konci hry. Filozofií vždy bylo prokazovat ve hrách skvělou hratelnost a zajistit, aby stovky milionů lidí mohly projít celou kampaní bez jakýchkoli nákladů. Z tohoto pohledu mám z Diabla Immortal opravdu dobrý pocit,” nechal se slyšet.

I přes to ale celá řada hráčů kritizuje zejména to, že pokud si chtějí online prostor ve hře vychutnat na maximum, a pokud chtějí konkurovat dalším hráčům, musí přinést extrémní oběť. Ať už jde o peníze zaplacené za vylepšení, nebo čas vynaložený grindovaním a poctivým hraním bez placení.

Další děsivá pravda o Diablo Immortal. Každý den vydělá Blizzardu 37,5 milionu
i Zdroj: Blizzard / Diablo Immortal press kit

Další děsivá pravda o Diablo Immortal. Každý den vydělá Blizzardu 37,5 milionu

Diablo Immortal, poslední počin studií Blizzard a NetEase, ukazuje jasný předobraz budoucnosti – mikrotransakce fungují.…

6. 7. 2022 15:05
2

Ybarra však odmítá, že by byl systém nastaven špatně, byť přiznává, že výtek si je vědom. Hráči podle něj mohou 99,5 % všech věcí ve hře dělat kompletně bezplatně, zážitek z tohoto pohledu tedy není nijak omezen. Prezident Blizzardu dokonce prohlásil, že “většina hráčů ve hře neutrácí” a “stížnosti tedy nereflektují názor širší komunity hráčů”. Přesné statistiky však společnost odmítla sdílet.

V rozhovoru mimo jiné Ybarra přiznal, že je pro něj důležité, aby se hráči s jejich hrami bavili. “Nejde o osobní úspěch ani peníze. Je to pro mě velmi osobní,” řekl. Zmínil také, že i do budoucna by Blizzard rád přinášel plnohodnotný zážitek hráčům mimo PC či konzole, tedy na mobilních telefonech a tabletech.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama