Nový ředitel Amazonu podporuje vývoj her
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nový ředitel Amazonu podporuje vývoj her

Nový ředitel Amazonu podporuje vývoj her

Radek Raudenský

Radek Raudenský

4. 2. 2021 10:11 3
Reklama

Včera přišla v rámci technologického světa obrovská zpráva – Jeff Bezos, zakladatel společnosti Amazon, oznámil, že během třetího kvartálu sestoupí z pozice výkonného ředitele Amazonu a stane se předsedou správní rady. Na jeho místo nastoupí Andy Jassy, dosavadní ředitel Amazon Web Services, který ještě před svým nástupem dává najevo svůj zájem o videoherní průmysl.

Právě Jassy nyní skrze interní komunikaci vyjádřil podporu řediteli Amazon Game Studios Mike Frazzinimu a tvrdí, že Amazon je nadále zavázán k hernímu průmyslu a chce vytvořit hru, která uspěje. „Některé byznysy vyrostou už v první rok, některým to ale může trvat mnoho let. I když jsem v rámci Amazon Game Studios ještě neuspěli, věřím, že se nám to podaří, pokud se tomu budeme věnovat.“

Andy Jassy emailem nejspíše odkazoval na nedávný rozsáhlý článek magazínu Bloomberg, který popisoval situaci v Amazonu a jejich postavení ke hrám. Redaktoři tvrdí, že vedení, tedy zejména Frazzini, hrám a jejich tvorbě moc nerozumí. Popisují korporátní systém, kvůli čemuž musí vývojáři o každé velké rozhodnutí žádat - přitom je údajně velmi těžké vysvětlit důvod dané změny, jelikož hry jsou umění, a změny jsou tak zejména o emocích.

Peníze ani čas přitom není problém. Dle bývalých zaměstnanců je totiž Amazon ochotný hodit do her absolutně neuvěřitelné částky a dodat vývojářům kolik času potřebují. Vývojáři dostávali dvojnásobný plat a deadliny byly údajně velmi flexibilní - to vše údajně Bezos cílil na co největší prodej předplatných Amazon Prime. Obrovským problém ale měl být opět Frazzini, který neměl s vývojem her absolutně žádnou zkušenost - hnal se za daty, nutil tak vývojáře tvořit hry například podle League of Legends, Call of Duty nebo Fortnite - všechny tyto hry skončily během vývoje.

 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama