MMO New World prý ničí karty RTX 3090. Amazon to však popírá
i Zdroj: Amazon
Novinka MMO New World prý ničí karty RTX 3090. Amazon to však popírá

MMO New World prý ničí karty RTX 3090. Amazon to však popírá

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

22. 7. 2021 11:48 1

Herní divize společnosti Amazon spustila závěrečnou uzavřenou betaverzi připravovaného MMORPG New World. To by mělo vyjít v srpnu, ještě před vydáním se ale setkalo s velmi kuriózním problémem. Hráči si totiž stěžují, že jim hra zničila grafickou kartu. A to rovnou tu, která patří k vůběc nejdražším na trhu, tedy řadu RTX 3090.

Reklama

  • Uzavřená betaverze MMO New World prý hráčům ničí karty z řady RTX 3090
  • Amazon upozorňuje na to, že jde jen o zlomek hráčů a bezpečí nehrozí, ale raději vydal aktualizaci
  • V problémech jsou hlavně karty výrobce EVGA

O problémech informoval například streamer Gladd, kterému prý hra usmažila jeho EVGA 3090. Právě karty od tohoto výrobce trpí problémy zdaleka nejčastěji, stížnosti se dále množí, a to i na subredditu hry. Hráči spekulují nad tím, že za problémem stojí neomezený framerate v menu hry. To obvykle vede k mírně vyšší zátěži karty, v tomto případě jde ale zřejmě o hlubší problém, který donutí čip pracovat na absolutní hraně možností. A to často s katastrofálními následky. Karty prý postupně zničí své moduly regulace napětí.

Studio ale výraznější pochybení odmítá. Upozorňuje na to, že se s problémy setkal jen malý zlomek ze statisíců hráčů, kteří se do světa New World vydali. Na druhou stranu pohotově zareagovalo a vydalo aktualizaci, která by měla nastavit pevný limit snímkové frekvence v menu.

“New World používá standard DirectX poskytované Windows API. Nezaznamenali jsme žádné náznaky širších problémů s kartami 3090, ať už v betě nebo během mnoha měsíců testování v alfaverzi. Uzavřená beta New World je bezpečná. Abychom ještě více ubezpečili hráče, dnes aplikujeme patch, který omezuje snímky za sekundu v obrazovce menu. Jsme vděční za podporu, které se New Worldu dostává od hráčů z celého světa, a budeme nadále naslouchat zpětné vazbě, během bety i dále,” uklidňuje hráče Amazon.

Na druhou stranu je pochopitelné, že fatální poničení karty, jejíž pořizovací cena začíná na bezmála 60 tisících korun (dotčené karty EVGA můžou stát i 75 tisíc korun) je skutečně nepříjemným zážitkem i pro finančně zabezpečeného hráče.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama