Nový model Switche je možná za rohem, více zdrojů hovoří o tom, že jej uvidíme před E3
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nový model Switche je možná za rohem, více zdrojů hovoří o tom, že jej uvidíme před E3

Nový model Switche je možná za rohem, více zdrojů hovoří o tom, že jej uvidíme před E3

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

27. 5. 2021 10:26

Dlouhodobé spekulace a diskuze nad možnou vylepšenou verzí hybridní konzole Nintendo Switch nabraly v posledních hodinách pořádně na obrátkách. Agentura Bloomberg totiž přišla s tvrzením, že je představení konzole často nazývané “Switch Pro” opravdu na spadnutí. Pravdivost těchto zpráv navíc potvrzují zdroje jiných magazínů.

Reklama

  • Bloomberg tvrdí, že je oznámení nového Switche na spadnutí
  • Má úplně nahradit ten původní
  • Máme se těšit na 4K výstup v doku nebo lepší displej

K odhalení nového Switche by mělo dojít během následujících dvou týdnů. Takové načasování prý Nintendo volí proto, aby na E3 mohlo přinést řadu zajímavých titulů a hráče na novinku patřičně nalákat. Výroba má začít v červenci, do prodeje by pak produkt mohl zamířit na podzim.

Zajímavá je nová informace o nástupnictví modelu. Nemělo by totiž jít o “prémiovou” verzi po vzoru PS4 Pro nebo Xboxu One X. Nový Switch dle informací úplně nahradí klasický Switch a bude se prodávat bok po boku s verzí Lite. O něco vyšší by měla být cenovka, tady ale zatím podrobnější informace neznáme. Důvodem jsou prý zvyšující se cenové nároky produkce v Číně.

Bloomberg pak potvrzuje informace o tom, že by měla být konzole schopná výstupu ve 4K v režimu doku, pohání ji nový grafický čip od NVIDIA a nabídne i výrazně lepší sedmipalcový OLED displej od Samsungu. Vzhledem k současné situaci také výrobce řeší dostupnost dílů. Konzole by prý měla být designována s ohledem na nedostatek mikročipů, i tak se ale jisté problémy s výrobou vyskytnout mohou. Nintendo se v tomto ohledu snaží vyhnout problémům, které mají konkurenti s PlayStationem 5 a Xboxem Series X.

Žádná z informací není stoprocentně potvrzená, zdroje se ale tentokrát na zprávách shodují. Další týdny budou pro fanoušky Nintenda obzvláště zajímavé.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama