Nové hry od MS zamíří přímo do Game Passu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nové hry od MS zamíří přímo do Game Passu

Nové hry od MS zamíří přímo do Game Passu

Pavel Makal

Pavel Makal

23. 1. 2018 15:09 27
Reklama

Ne nadarmo jsme službu Xbox Game Pass jmenovali na druhé místo v žebříčku nejlepších inovací uplynulého roku v anketě INVAZE 2017. Tento „herní Netflix“ umožňuje za paušální platbu přístup k velice slušnému množství her pro Xbox One i Xbox 360. Jeho význam se ale brzy ještě zvýší.

Na blogu Larryho Hryba, známějšího pod přezdívkou Major Nelson, se objevil příspěvek od samotného Phila Spencera. Ten si pochvaluje úspěch služby, která v současnosti nabízí přes sto her za pravidelný a poměrně nízký poplatek ve více než 40 zemích světa. Přestože Game Pass už v současné podobě funguje velice dobře a nabídka je pravidelně doplňována o další herní tituly, následující informace je skutečnou bombou.

Veškeré nové Xbox One exkluzivity od Microsoft Studios budou totiž do programu zařazeny hned při svém uvedení na trh. Spencer to demonstruje na příkladu Sea of Thieves. Hra má vyjít 20. března letošního roku a ten samý den bude uvedena i do programu Xbox Game Pass. Navíc tato informace neplatí jen pro aktuálně oznámené hry, jako je State of Decay 2 nebo Crackdown 3, ale i pro všechny příští exkluzivity, například pro další díly série Halo, Forza nebo Gears of War.

Spencer zároveň slibuje, že to je pouze první z kroků, které mají ještě více využít výhod nového modelu prodeje her. Co to bude v dlouhodobém hledisku znamenat pro herní svět a jak dalece je tento model dlouhodobě udržitelný, to si v tuto chvíli netroufáme odhadovat. Jedinou jistotou je, že z této změny budou jednoznačně těžit hráči, kteří si novou hru nebudou muset pořizovat za 60 dolarů, ale za pouhou šestinu této ceny v rámci měsíčního předplatného. Zlí jazykové mohou sice tvrdit, že při současném počtu oznámených exkluzivit pro Xbox One Microsoft zas tak moc tratit nebude, my ale snaze o revoluci v prodeji her rozhodně fandíme a jsme zvědavi, jak moc to ovlivní vnímání platformy Xbox One u hráčů, kteří se rozhodují o koupi nové konzole.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama