Nová sezona Fortnite je tu. Mění střed mapy, vrací dinosaury a ukáže se v ní třeba Optimus Prime
i Zdroj: Epic Games
Fortnite Novinka Nová sezona Fortnite je tu. Mění střed mapy, vrací dinosaury a ukáže se v ní třeba Optimus Prime

Nová sezona Fortnite je tu. Mění střed mapy, vrací dinosaury a ukáže se v ní třeba Optimus Prime

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

9. 6. 2023 12:59

Populární free-to-play střílečka Fortnite spustila další sezónu, tentokrát tu s pořadovým číslem 3 v rámci čtvrté kapitoly. Název Wilds celkem přesně naznačuje, čeho se hráči dočkali. Změny mapy totiž přinášejí hustou džungli s novými hratelnostními prvky a do hry se podívá asi nejznámější transformer Optimus Prime.

Reklama

  • Vyšla třetí sezóna čtvrté kapitoly Fortnite
  • Přináší změny ve středu mapy a crossover s Transformers

Hlavní změnou je přepracovaná, respektive silně poničená prostřední část mapy. Na té nově najdete hustou džungli s ruinami. Mezi stromy číhají oblíbení raptoři, které nově můžete v boji používat jako mounty. Pro rychlejší pohyb zase poslouží liány, po kterých lze grindovat. Stealthověji založené hráče potěší louže s bahnem, kterými můžete proklouznout a vytvořit si tak mazlavou kamufláž. Autoři ze studia Epic Games dále lákají na nové nepřátele v podobě výbušných rostlin, využívání bumerangu nebo třeba sklenice plné agresivních vos. Džungle tedy v této části světa značně změní pravidla hry.

Aktuálním popkulturním crossoverem je ten se značkou Transformers ku příležitosti premiéry filmu Transformers: Probuzení monster. Novým postavám vévodí oblíbený Optimus Prime, kromě něho si pak můžete v item shopu pořídit i jeho zvířecí protějšek, gorilí Optimus Primal. Kromě toho nabídku zbraní rozšíří bláznivý Cybertron Cannon. Pokud jste v minulosti chtěli vidět souboj Dartha Vadera, Spider-Mana, Master Chiefa a Optima Prime (a spousty dalších populárních hrdinů), Fortnite vám opět plní sny…

Poslední zajímavou novinkou je změna názvu krumpáče. Ten se totiž nově nazývá přímo krumpáč (pickaxe) a ne sklízecí nástroj (harvesting tool). Důležitá změna? Ne. Krumpáče ale v klasickém Fortnite hrají docela zásadní roli.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama