Mezi olympijské sporty se nově řadí Fortnite. Vážně
i Zdroj: Epic Games / Fortnite press kit
Fortnite Novinka Mezi olympijské sporty se nově řadí Fortnite. Vážně

Mezi olympijské sporty se nově řadí Fortnite. Vážně

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

5. 5. 2023 17:08

Mezinárodní olympijský výbor oznámil, že mezi oficiální elektronické olympijské sporty zařadil populární střílečku Fortnite. Během esportové verze olympijských her se tedy dvanáct nejlepších hráčů Fortnite utká o cenné kovy. Nepůjde ale o klasický battle royale.

Reklama

  • Mezinárodní olympijský výbor zařadil do seznamu esportovních olympijských sportů Fortnite
  • Na digitální olympiádě v Singapuru proběhne speciální soutěž v přesnosti střelby

Vzhledm k tomu, že se dosavadní line-up olympijských esportů vyhýbá násilí a nabízí spíše virtuální verze skutečných sportů, jde i v tomto případě o digitální variantu dobře známé disciplíny. Hráči se totiž střetnou na speciálním ostrově určeném pro testování přesnosti střelby. V podstatě tak půjde o střelecké klání s terči, a nikoliv o PvP s možností staveb. Pro Fortnite je to možná kuriózní varianta olympijský výbor ale prostě o klasické herní zabíjení nestojí. Hra jako taková má ale zároveň takový význam a jméno, že je jako značka pro olympiádu velmi cenným přírůstkem.

Mezi olympijské sporty se nově řadí Fortnite. Vážně
i Zdroj: Mezinárodní olympijský výbor

Společně s oznámením byl spuštěn předprodej vstupenek na Olympic Esports Week, který proběhne od 22. do 25. června v Singapuru. Jednodenní vstupenka vyjde na zhruba 160 korun, zvýhodněná třídenní pak na dvojnásobek, tedy 320 korun. Vysílání jednotlivých disciplín bude samozřejmě dostupné i na streamovacích platformách a sociálních sítích.

Kromě Fortnite na esportové olympiádě uvidíte Just Dance, Gran Turismo, Zwift (cyklistika), Tic Tac Bow (lukostřelba), WBSC eBaseball: Power Pros, Virtual Regatta (rachting), Virtual Taekwondo, Tennis Clash nebo Chess.com (šachy).

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama