Nová mapa Valorantu konečně rozkvétá před očima. Lotus je speciální lokace inspirovaná Indiana Jonesem
i Zdroj: Riot Games
Valorant Novinka Nová mapa Valorantu konečně rozkvétá před očima. Lotus je speciální lokace inspirovaná Indiana Jonesem

Nová mapa Valorantu konečně rozkvétá před očima. Lotus je speciální lokace inspirovaná Indiana Jonesem

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

7. 1. 2023 10:35

Valorant, které se nedávno rozšířilo i do pevninské Číny a řešilo vznik možného plagiátu, předvádí novou mapu s názvem Lotus. Nová mapa je situována v hornaté části Indie, přičemž Riot Games ji předvedlo novou upoutávkou, kterou můžete vidět níže.

Reklama

  • Tvůrci Valorantu předvedli novou mapu pojmenovanou Lotus
  • Chystaná lokace se inspiruje Indiana Jonesem a obsahuje řadu unikátních prvků vázaných na přítomné lotusy 
  • Mapu si budeme moci zahrát už 10. ledna

Nová mapa se odehrává přímo v indickém Západním Ghátu – řetězci hor, které se táhnou rovnoběžně se západním pobřežím země. Přímo uprostřed tohoto pohoří je pak jako velká koruna vsazen námi navštívený Lotus, ztracené indické město překypující tradiční architekturou. Podle hlavního výtvarníka Valorantu Briana Yama byla tato volba účelná i smysluplná. Tým chtěl vytvořit design mapy tak, aby hráči stále zažívali momenty ve stylu Indiana Jonese, kdy se setkávají s mystickou tématikou a prastarými chrámy Indie.

Lotus je podle Yamy navržen tak, aby se lišil od předchozích map Valorantu, protože minulé mapy byly většinou městského charakteru nebo měly alespoň moderní architekturu. „Chtěli jsme prozkoumat téma velkého dobrodružství, záhad ztracených časem a ztracené starověké struktury,“ pokračoval Yam. "Indiana Jones byl jednou z velkých tematických inspirací, ze kterých jsme čerpali."

Mapa bude podle aktuálního plánu do hry přidána 10. ledna, a to v rámci updatu 6.00 se šestou sezónou. Podle traileru bude po vzoru Havenu mapa obsahovat celkem tři zásadní oblasti a také funkce, které rozšíří hratelnost. Mezi ně se ve finální verzi můžeme těšit zejména na nové rotující dveře, částečně zničitelné prostředí (vybrané dveře a stěny) nebo tichý pád.

Mapa dokonce přichází s mystickým pozadím, který ji tak trochu obestírá. Podle Yamy představuje totiž řada  lotusů jednu z prastarých relikvií Radiants, která je v jádru herního loru.

„Tyto památky naznačovaly, že je starověcí obyvatelé používali jako zdroj energie pro otáčení kamenných dveří na mapě. Kromě toho jsme si začali pohrávat s myšlenkou, jak by zmutované rostliny mohly uchovávat a poskytovat energii z [materiálu] Radianitu," dodává Yama.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama