Nová aktualizace Switche možná přinese podporu bluetooth sluchátek
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nová aktualizace Switche možná přinese podporu bluetooth sluchátek

Nová aktualizace Switche možná přinese podporu bluetooth sluchátek

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

8. 4. 2021 12:20 1

Předevčírem jsme vás informovali o vydání nové aktualizace firmwaru konzole Nintendo Switch s označením 12.0.0. Ačkoliv šlo o “plnohodnotný” update, který obvykle přidává nové funkce, tentokrát se majitelé konzole dočkali jen opravy problematické funkce zálohy dat a minoritního ladění. Zdá se ale, že nadcházející menší updaty přinesou dlouho očekávanou funkci.

Reklama

  • Aktualizace 12.0.0 obsahuje náznaky podpory bluetooth sluchátek
  • Žádné bližší informace nemáme
  • Jde o jednu z očekávaných funkcí konzole

Konkrétně by se mohlo jednat o podporu bezdrátových sluchátek. V současnosti totiž ke konzoli přes bluetooth nepřipojíte žádné přehrávací zařízení. Existuje pouze možnost využití klasických kabelových sluchátek s rozhraním Jack, v režimu doku samozřejmě zvuk teče přes HDMI do připojeného monitoru.

Už tehdy se na sociálních sítích začaly objevovat zprávy o zajímavých prvcích, které zvídaví uživatelé objevili v systémových souborech konzole. Vedle aktualizovaných systémových modulů nakonec uživatel s přezdívkou OatmealDome naznačil, že systém nese známky přípravy (např. řadiče) na podporu bluetooth audio. Zůstává samozřejmě otázkou, kdy se podobné funkce dočkáme. Pro hráče ale může jít o velmi příjemnou novinku, sám OatmealDome tvrdí, že jde o jednu z nejčastěji zmiňovaných novinek systému.


Názor pod čarou - Je to ostatně pochopitelné. Nedávno jsem se se stejným problémem potýkal sám při hraní Just Dance s monitorem bez reproduktorů. V domácnosti, kde leží jen pár bluetooth sluchátek a reproduktorů, máte prostě smůlu. Bezdrátový poslech se navíc pomalu stává standardem, Switch tedy spíše dohání resty, než že by nabízel přelomovou technologii.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama