nintendo-testovalo-3d-i-pro-game-boy
Novinka Nintendo testovalo 3D i pro Game Boy

Nintendo testovalo 3D i pro Game Boy

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

10. 1. 2011 09:41 1
Reklama

Dovedete si představit, že by tu Nintendo 3DS bylo už od začátku tohoto tisíciletí? Možná teď argumentujete tím, že tehdy na to ještě nebyla technologie připravena a kdesi cosi, jenže podle posledního vydání pravidelného otázkového seriálu Iwata Asks se s 3D zobrazením na handheldu experimentovalo už v dobách Game Boy Advance SP. Podle šéfa Nintenda Iwaty bylo už v té době možné zobrazit plně 3D vizuály bez nutnosti používat jakékoliv brýle, či ostatní přídavná zařízení a to, považte, s jedním jediným displejem.

"Tvorba 3D zobrazení vyžaduje speciální tekuté krystaly, které jsme experimentálně umístili do Game Boye Advance SP. A 3D vážně fungovalo, jenže tehdy měl displej zkrátka tak malé rozlišení, že obrázek samotný vypadal velmi odpudivě, tudíž se výrobek nikdy nedostal přes fázi experimentu", prozradil Iwata.

A to není všechno. Už i předchozí konzole od Nintenda - GameCube, která se v naší redakci díky Mario Smash Football těší velké popularitě - měla umět zobrazit plně 3D grafiku. "Vše bylo připraveno už pro naší launchovou hru Luigi's Mansion a obvod, který by počítal 3D obraz, se v GameCube skutečně v jednu chvíli vyskytoval. Nicméně pro zobrazení bylo nutné GameCube připojit ke speciální televizi se speciálním druhem tekutých krystalů a ty byly v tehdejší době neúměrně drahé. Trh zkrátka ještě nedospěl k tomu, aby o tuto technologii byl tehdy (v roce 2001) zájem."

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama