Nintendo Switch 2 údajně dorazí až v příštím roce
i Zdroj: Nintendo
Novinka Nintendo Switch 2 údajně dorazí až v příštím roce

Nintendo Switch 2 údajně dorazí až v příštím roce

David Bernard

David Bernard

17. 2. 2024 12:30

V březnu uplyne již sedm let od vydání populární herní konzole Nintendo Switch. Napříč hráčskou obcí panovalo poslední měsíce všeobecné přesvědčení, že se nástupce dočkáme nejpozději během konce letošního roku. Aktuální informace nicméně naznačují, že si na nový kus hardwaru budeme muset počkat o něco déle.

Reklama

  • Nintendo Switch 2 údajně dorazí až v příštím roce
  • S informacemi přišly zdroje napojené na Bloomberg, VGC a Eurogamer
  • Jedná se o oficiálně nepotvrzené spekulace
  • V blízké době by se měla uskutečnit událost Nintendo Direct, během které se snad dozvíme více

Pokud se řadíte mezi fanoušky japonské společnosti Nintendo a netrpělivě očekáváte ohlášení nástupce herní konzole Nintendo Switch, nejnovější spekulace vás zřejmě nepotěší. Aktuální informace totiž naznačují, že se další konzole dočkáme až v roce 2025, a to během jarních měsíců. O možných změnách plánů informovaly zdroje napojené na společnost Bloomberg a herní servery VGC a Eurogamer. Společnost Nintendo prý herním vydavatelům tvrdí, že oproti původně plánovanému vydání na konci roku mají počítat nejdříve s březnem 2025.

Konzole Nintendo Switch nedávno pokořila hranici 139 milionů prodaných kusů, což je vskutku úctyhodné číslo. Stala se tak třetí nejlépe prodávanou herní konzolí v historii. Již 22. března se její majitelé mohou těšit na hru Princess Peach: Showtime. Později dorazí i Luigi's Mansion 2 HD a remake Paper Mario: The Thousand-Year Door.

"Nintendo čeká letos poměrně suché období. Společnost si blockbusterové tituly šetří až pro další konzoli, a tak během roku 2024 pravděpodobně uvidíme další remaky starých hitů. V každém případě bude rok 2024 pro Nintendo bez nového zařízení mnohem těžší," řekl společnosti Bloomberg analytik Serkan Toto. Na potvrzení informací bude nutné počkat. V blízké době by se měla uskutečnit událost Nintendo Direct, během které se snad dozvíme více, a to navíc oficiální formou.

Insider naznačil, kdy dojde k představení nového Switche
i Zdroj: Nintendo

Insider naznačil, kdy dojde k představení nového Switche

Známý insider tvrdí, že k oficiálnímu představení nástupce konzole Nintendo Switch dojde v horizontu několika týdnů.

12. 2. 2024 11:00
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama