Nintendo slibuje, že bude driftující Joy-Cony měnit na vlastní náklady i v Evropě
i Zdroj: Unsplash
Novinka Nintendo slibuje, že bude driftující Joy-Cony měnit na vlastní náklady i v Evropě

Nintendo slibuje, že bude driftující Joy-Cony měnit na vlastní náklady i v Evropě

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

3. 4. 2023 16:16

Společnosti Nintendo, respektive Nintendo Europe oznámily změnu postoje k rozsáhlému problému nesprávně fungujících ovladačů Joy-Con ke konzolím Nintendo Switch. Takzvaný drifting po letech dost defenzivního přístupu bude řešit přímo výměnami ovladačů bez dalších poplatků.

Reklama

  • Nintendo avizuje bezplatnou výměnu driftujících Joy-Conů i v Evropě včetně Česka

Podrobnosti najdete v aktualizovaném listingu v podpoře Nintenda. V návaznosti na poškození ovladačů a jejich špatné registrování pohybu (obvykle známé pod názvem drifting) firma zařídí náhradu bez nutnosti dalších poplatků. Dosud se tak dělo v závislosti na jednotlivých případech, nabídka by ale ve Velké Británii, regionu Evropského hospodářského prostoru a Švýcarsku měla nově platit univerzálně.

Nintendo má problém. Páčky na Joy-Conech se rozbíjí kvůli chybné konstrukci, nejde o náhodu
i Zdroj: Unsplash

Nintendo má problém. Páčky na Joy-Conech se rozbíjí kvůli chybné konstrukci, nejde o náhodu

Ať už hrajete na Xboxu, PlayStationu nebo Nintendu, znáte ten pocit, když vám začne driftovat analogová páčka. Nejdéle si z…

20. 12. 2022 10:10

To znamená, že by měla platit i pro Českou republiku a Slovensko. U oficiálního distributora se nám to ale zatím nepodařilo stoprocentně ověřit.

"Společnost Nintendo je velmi hrdá na to, že vytváří vysoce kvalitní a odolné produkty a neustále je vylepšuje. Z tohoto důvodu, až do dalšího oznámení, nabízí společnost Nintendo spotřebitelům, kteří si zakoupili příslušný produkt v EHP, Velké Británii a Švýcarsku, že opravy syndromu odezvy týkajícího se ovládacích páček budou prováděny bezplatně v oficiálních opravárenských centrech společnosti Nintendo," stojí konkrétně v tiskové zprávě.

Nintendo bylo dlouhodobě k problému driftingu ovladačů Switche zdrženlivé. Hráči tedy byli odkázáni na pře se servisními centry, nákupy nového (nákaldného) hardwaru, případně na vlastní kutilství. Uvidíme, jak bude servis fungovat nyní.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama