Nintendo Direct přináší podrobnosti k Super Mario Bros. Wonder. Chystá se také tematická edice konzole Nintendo Switch
i Zdroj: Nintendo
Novinka Nintendo Direct přináší podrobnosti k Super Mario Bros. Wonder. Chystá se také tematická edice konzole Nintendo Switch

Nintendo Direct přináší podrobnosti k Super Mario Bros. Wonder. Chystá se také tematická edice konzole Nintendo Switch

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

1. 9. 2023 11:40

Nintendo uvedlo další Direct, který se tentokrát věnoval pouze jedné jediné hře, a sice plošinovce Super Mario Bros. Wonder. Čtvrthodinová prezentace nabídla spoustu důležitých detailů.

Reklama

  • Ukázka přibližuje Super Mario Bros. Wonder
  • Hra nabídne lokální kooperaci až pro čtyři hráče
  • Video předvádí různé power-upy
  • Závěr ukázky odhaluje novou edici Switche

Úvodní část nastiňuje příběhové pozadí. Další dobrodružství Maria a jeho kamarádů se odehrává v Květinovém království, které ohrožuje ničema Bowser. Ikonický záporák se prolne s hradem prince Floriana a začne šířit chaos.

Parta se tedy musí vydat do sedmi různých oblastí a dát vše do pořádku. Vedle Maria, Luigiho, Peach a Daisy budou k dispozici také Toad (ve dvou barevných verzích), Toadette a barevné variace Yoshiho. Základní verze Yoshiho je určena méně zkušeným hráčům, jelikož nedostává poškození, byť může zemřít pádem do jámy či lávy. To samé platí pro Nabbita. 

Charles Martinet už nebude dabovat Maria. S ikonickým instalatérem se však neloučí
i Zdroj: Nintendo

Charles Martinet už nebude dabovat Maria. S ikonickým instalatérem se však neloučí

Charles Martinet se proslavil jako dabér, jehož hlas byl dlouhé roky spojen s Mariem. Této role se nyní vzdává, se…

22. 8. 2023 10:22

Už během představení hry vyšlo najevo, že Mario, Luigi a některé další postavy na sebe mohou vzít podobu slona, k čemuž dochází skrze power-upy. Chobot je možné využít k odmrštění nepřátel, ničení bloků či stříkání vody (což se hodí třeba při zalévání místní flóry). V této formě lze zároveň přeběhnout přes menší mezery. 

Díky dalším power-upům můžete vypouštět užitečné bubliny, s vrtačkou na hlavě si pak poradíte i s těmi nejtvrdšími povrchy a elegantně překonáte připravené překážky. Za zmínku stojí také Wonder Flower, speciální květina, která rozpohybuje celou úroveň.

Hra bude podporovat lokální kooperaci až pro čtyři hráče. Další informace můžete nasát skrze přiložené video. Super Mario Bros. Wonder dorazí 20. října na konzoli Nintendo Switch. Už 6. října půjde do prodeje tematická Mario Red edice s OLED displejem.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama